Sovrum

Inspiration för att inreda sovrum

Ett sovrum är ett av hemmets viktigaste rum, en plats för vila, lugn och ro. Här har vi samlat inspiration, möbler, förvaring och alla tips du behöver för sovrummet.

Läs mer

Förnya sovrummet

Känns sovrummet tråkigt och oinspirerande? Med några enkla knep och prylar kan du förvandla ditt sovrum precis i den stil du önskar. Det behöver inte kosta skjortan heller. Är du sugen på en snygg grafisk sovrumsmatta, en härlig tavla att titta på när du vaknar eller en läcker lampa att hänga upp ovanför sängen? Här hittar du sovrumsmöbler, prylar och belysning som ger sovrummet ett lyft, från lyx till budgetpris.

Att bygga eller renovera sovrum

I vilket läge ska sovrummet helst ligga? Vilka golv lämpar sig bäst för sovrum? Vilken färg är mest vilsam och harmonisk på väggarna i ett sovrum? Hur många grader ska det vara i ett sovrum? Här får du tipsen du behöver inför att planera, bygga och renovera ett sovrum. Vi går igenom lägen, temperatur, färger och materialval för sovrummet.

Sovrumstextilier och tapeter

Med hjälp av gardiner, sängkläder, mattor, överkast, kuddar, tyger och tapeter kan du göra sovrummet till den härliga oas du önskar. Funderar du på ett nytt set med mönstrade påslakan, en blommig lantlig sovrumstapet, en skir gardin som släpper igenom lagom mycket ljus eller en mörkläggningsgardin som gör rummet kolsvart inför din nattsömn? Vi går igenom de textilier, tapeter, material, modeller och detaljer som fungerar bäst i sovrummet.

Förvaring i sovrummet

Sängen är sovrummets viktigaste möbel. Men vilken säng ska man välja? Här får du tips för hur du väljer säng samt hur sängen bör placeras i sovrummet. Sovrummet är också ett utmärkt rum för förvaring. Kanske ska du satsa på en säng med lådor under, en hylla ovanför sängen, en rymlig garderob eller en klädbetjänt att hänga upp morgondagens kläder på? Här får du tips på sovrumsmöbler och förvaring.

Compact living i ett sovrum

Är ni i behov av en plats för arbete och studier, men har ett begränsat antal rum i hemmet? Då kan arbetsrummet eller studierummet få flytta in i ert sovrum. Med smart planering och fiffiga lösningar kan du skapa ett flexibelt rum i bästa compact living-stil. Se här vilka möbler som tar minst plats, hur du kan placera sängen på ett smart sätt och hur du kan spara plats genom att välja möbler på hjul. Se även hur du i ett litet hus kan bygga ett sovrum som avskärmas med hjälp av en möbel.

Så väljer du rätt säng
ANNONS FRÅN SENG

Så väljer du rätt säng

Känner du dig ofta trött trots att du har sovit? Eller vaknar du ofta med smärta i nacke och rygg? Det kan bero på din säng. Sängen har nämligen en stor inverkan på din sömn.

Vinn ett fluffigt täcke!
TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD

Vinn ett fluffigt täcke!

Brr! Har du också dragit ner på värmen nu när elpriset är så högt? Tävla om ett varmt täcke värde 3 495 kr – perfekt nu i vinter!

Blä! Så snuskig är din kudde – och så ofta ska du tvätta den!

Blä! Så snuskig är din kudde – och så ofta ska du tvätta den!

Tvättar du din kudde regelbundet? Nä, vi trodde väl inte det. Men precis som att vi tvättar och byter örngott varannan vecka, bör du också tvätta huvudkudden ibland! Åtminstone om du inte vill sova i en äcklig mix av kvalster och bakterier…

Se förvandlingen: Så renoverade vi med liten budget
renovering före efter

Se förvandlingen: Så renoverade vi med liten budget

Stora förändringar av rum behöver inte kosta en förmögenhet. Här bjuder några kreativa hemmafixare på inspirerande före och efter-bilder på sina lyckade makeovers.

Trassel med sömnen? Du är inte ensam!

Trassel med sömnen? Du är inte ensam!

Ligger du vaken på natten? Du är inte ensam! En av tre svenskar har samma problem. Vi talade med Britt-Marie Stridh som hjälper sömnlösa – här är hennes tio råd för bättre sömn!

Våningssängar som passar alla i familjen

Våningssängar som passar alla i familjen

Små barn vill ogärna sova ensamma. Varför inte lösa problemet med att skaffa en våningssäng som passar alla i familjen? Här tipsar vi dig om olika typer av våningssängar.

5 tips – sätt färg på sovrummet

5 tips – sätt färg på sovrummet

När du ska välja väggfärg till sovrummet är det bra att känna till hur olika färger uppfattas och vad de förmedlar. Här kommer 5 tips när du ska sätta färg på sovrummet.