Trädgård

Tips och inspiration för din trädgård

Läs allt om hur du lyckas i trädgården. Här samlar vi våra trädgårdsexperternas bästa skötselråd för olika typer av trädgårdsväxter – allt från hur du tar hand om dina rosor till hur du sköter om fruktträd och perenner eller hur ska klippa häcken. Här finns också allt om beskärning, från vilka årstider som du kan beskära till vilka verktyg du behöver för att göra jobbet själv. Njut av härlig trädgårdsinspiration, ta del av smarta trädgårdstips och råd oavsett vilken odlingszon du bor i.

Läs mer

Odla och sköta om trädgården

Kanske drömmer du om ett eget litet grönsaksland och vill ha proffsens bästa odlingsknep kring både lättskötta grönsaker och bär, och tipsen för hur du håller ogräset borta? Vi vet även allt om att hålla ohyra borta från trädgården, rabatter och växter, och hur du ska gå tillväga för att plantera i svåra lägen eller vilka vårlökar som är bäst att plantera om hösten.

Få den perfekta gräsmattan

Många drömmer förstås också om en vacker gräsmatta och undrar hur man ska gå tillväga för att hålla gräsmattan grön och fin hela sommaren. Vi tipsar om allt från vilka verktyg du behöver, hur du ska gödsla på rätt sätt och hur du blir av med mossan i gräsmattan samt ger dig råd när du ska anlägga eller så ny gräsmatta, eller bara vill pigga upp den du har.

Trädgårdsredskap och skötsel

Åkgräsklippare, bensindriven gräsklippare, handgräsklippare – eller kanske till och med en modern robotgräsklippare: oavsett om du har en stor eller liten gräsmatta behöver du klippa den på ett sätt som passar dig. Vi samlar testen med allt från de bästa gräsklipparna till lövräfsorna, trädgårdsspaden eller snöskyffeln – allt för att du ska kunna ta hand om din trädgård på ett enkelt sätt.

Allt om uterum

Om du ska bygga eller köpa uterum finns det mycket att tänka på. Vi guidar dig till hur ska välja rätt lösning för din tomt och trädgård – från orangeri till växthus och inglasad veranda. Här kan du också läsa om hur du ska välja rätt uppvärmning till uterummet, som listorna på olika värmekällor inklusive fördelar och nackdelar med bland annat gasolvärmare, infravärme, golvvärme, värmefläkt och elelement.

Välj rätt utomhusbelysning

Våra experter delar även med sig av tips och råd kring att belysa trädgård och fasad på bästa sätt. Här hittar du inspiration till mängder av olika lösningar, från fina och praktiska ljusslingor till bra utomhuslampor i olika stilar.

Skapa en våtbädd – och odla trots torr jord
vatbadd

Skapa en våtbädd – och odla trots torr jord

En våtbädd skapar möjligheten att odla växter som gillar fukt i trädgårdar med torr jord. Så här anlägger du den vattenbesparande rabatten!

7 inredningstips till din balkong eller uteplats
ANNONS FRÅN JULA
paviljong

7 inredningstips till din balkong eller uteplats

Skapa en oas för avslappning och återhämtning. Med några enkla medel kan du göra balkongen eller uteplatsen till platsen du helst vill vara på i sommar. Här är sju härliga inredningstips.

Odla i kruka – 5 smarta tips!
odla i kruka

Odla i kruka – 5 smarta tips!

Säsong för lummigt utemys! Så här får du din altan eller terrass att grönska med våra bästa tips att odla i kruka.

Skapa en uteplats med hög mysfaktor
ANNONS FRÅN RUSTA
Hög mysfaktor i uterummet

Skapa en uteplats med hög mysfaktor

Med enkla medel har kreatören Lisa Petersson inrett en uteplats i växthuset. En plats där familj och vänner umgås från tidig vår till sen höst.
– För mig är det de små detaljerna som fixar den ombonade känslan, säger hon.

Därför ska du odla i växthus
ANNONS FRÅN JULA
jula växthus

Därför ska du odla i växthus

Växthushylla, litet drivhus eller ett fullstort växthus? Oavsett hur mycket plats du har finns det en variant som passar hos dig. Det finns många fördelar med att odla i växthus, här är några tips.

Nyheter till altanen: Vårens finaste utemöbler
Årets nya utemöbler

Nyheter till altanen: Vårens finaste utemöbler

Fånga solen i fina utemöbler! Här är utvalda nyheter för dig som vill ha en skön stol, en matgrupp med plats för flera eller några piffiga kuddar. Ut och njut!

9 trädgårdsredskap du inte kan leva utan
ANNONS FRÅN JULA
Jula odling

9 trädgårdsredskap du inte kan leva utan

Potatisgräv, slungspade och kultivator. Vilka redskap behöver du för att kunna lyckas med trädgårdsarbetet och dina odlingar? Julas expert Sara Jorås tipsar om prylarna du inte klarar dig utan i trädgården.

Allt om spirea – från sorter till skötsel och beskärning
spirea

Allt om spirea – från sorter till skötsel och beskärning

Som vacker vit spets eller en snirklig girland. När spirean spirar förvandlas den till trädgårdens ljuvligaste inramning. Här är en snabbguide till den blomstrande, buskiga häckväxten.