Trädgård

Tips och inspiration för din trädgård

Läs allt om hur du lyckas i trädgården. Här samlar vi våra trädgårdsexperternas bästa skötselråd för olika typer av trädgårdsväxter – allt från hur du tar hand om dina rosor till hur du sköter om fruktträd och perenner eller hur ska klippa häcken. Här finns också allt om beskärning, från vilka årstider som du kan beskära till vilka verktyg du behöver för att göra jobbet själv. Njut av härlig trädgårdsinspiration, ta del av smarta trädgårdstips och råd oavsett vilken odlingszon du bor i.

Läs mer

Odla och sköta om trädgården

Kanske drömmer du om ett eget litet grönsaksland och vill ha proffsens bästa odlingsknep kring både lättskötta grönsaker och bär, och tipsen för hur du håller ogräset borta? Vi vet även allt om att hålla ohyra borta från trädgården, rabatter och växter, och hur du ska gå tillväga för att plantera i svåra lägen eller vilka vårlökar som är bäst att plantera om hösten.

Få den perfekta gräsmattan

Många drömmer förstås också om en vacker gräsmatta och undrar hur man ska gå tillväga för att hålla gräsmattan grön och fin hela sommaren. Vi tipsar om allt från vilka verktyg du behöver, hur du ska gödsla på rätt sätt och hur du blir av med mossan i gräsmattan samt ger dig råd när du ska anlägga eller så ny gräsmatta, eller bara vill pigga upp den du har.

Trädgårdsredskap och skötsel

Åkgräsklippare, bensindriven gräsklippare, handgräsklippare – eller kanske till och med en modern robotgräsklippare: oavsett om du har en stor eller liten gräsmatta behöver du klippa den på ett sätt som passar dig. Vi samlar testen med allt från de bästa gräsklipparna till lövräfsorna, trädgårdsspaden eller snöskyffeln – allt för att du ska kunna ta hand om din trädgård på ett enkelt sätt.

Allt om uterum

Om du ska bygga eller köpa uterum finns det mycket att tänka på. Vi guidar dig till hur ska välja rätt lösning för din tomt och trädgård – från orangeri till växthus och inglasad veranda. Här kan du också läsa om hur du ska välja rätt uppvärmning till uterummet, som listorna på olika värmekällor inklusive fördelar och nackdelar med bland annat gasolvärmare, infravärme, golvvärme, värmefläkt och elelement.

Välj rätt utomhusbelysning

Våra experter delar även med sig av tips och råd kring att belysa trädgård och fasad på bästa sätt. Här hittar du inspiration till mängder av olika lösningar, från fina och praktiska ljusslingor till bra utomhuslampor i olika stilar.

Giftsvamparna du bör akta dig för
giftspindling

Giftsvamparna du bör akta dig för

Det finns en del giftsvamp som kan förväxlas med ätliga svampar. Vår trädgårdsexpert Susanna Rosén varnar för 5 giftiga svampar.

Hitta svampfavoriterna

Hitta svampfavoriterna

Missa inte chansen att fylla svampkorgen i höst! Här guidar vi till tre svampfavoriter, var de växer och hur du tar hand om dem efter plockning.

Planteringsdags! John Taylors bästa tips för frukt och bär

Planteringsdags! John Taylors bästa tips för frukt och bär

Röda krusbär, rosa blåbär och svarta hallon – trädgårdsmästaren John Taylor väljer fem frukt- och bärfavoriter som du kan plantera i höst.
– Hönsgödsel är toppen att gödsla med, säger han.

Föreviga skönheten – så torkar du blommor

Föreviga skönheten – så torkar du blommor

Häng på den heta trenden att torka blommor! Floristen Carolyn Dunster ger bästa proffstipsen och visar tre vackra arrangemang som du enkelt kan skapa själv.

Maria Lundqvist: ”Jag bor i en sorts idyll”
maria lundqvist

Maria Lundqvist: ”Jag bor i en sorts idyll”

I villan i Bromma kan skådespelaren Maria Lundqvist tanka kraft mellan olika föreställningar och ägna sig åt sin älskade trädgård. Vi fick en intervju med stjärnan som är aktuell i showen Amazing classics i höst.

Bli av med sköldlöss – så bekämpar du ohyran
sköldlöss

Bli av med sköldlöss – så bekämpar du ohyran

Honan kan lägga 3000 ägg under sin sköld. Har sköldlöss angripit dina växter? Så här vinner du kampen mot insekten, som kan vara svår att bli av med.

Victoria Skoglund & Jenny Strömstedt: ”Mer tivoli i rabatten”
victoria skoglund och jenny strömstedt

Victoria Skoglund & Jenny Strömstedt: ”Mer tivoli i rabatten”

Sommaren är här – och trädgårdsbestyren! Vi snackar ogräs, mördarsniglar och älsklingsblommor med trädgårdspoddarna Victoria Skoglund och Jenny Strömstedt.
– Att vattna med kisskannan är höjdpunkten just nu, säger Victoria.

TV: Redaktionens bästa klipp!