Trädgårdsmöbler

Utemöbler till din trädgård och uteplats

Behöver du inspiration och tips på bra och snygga trädgårdsmöbler? Eller vill du veta hur du ska underhålla dina trämöbler för att de ska hålla länge? Här hittar du råd och tips om allt som rör utemöbler, solskydd och annat du kan tänkas ha i din trädgård.

Läs mer

Göra utemöbler själv – eller köpa?

Är du pysslig eller händig och är nyfiken på hur du kan göra dina egna utemöbler? Vi visar dig bland annat hur du gör ett vackert mosaikbord, och hur du bygger en trädgårdssoffa.

Du får också mängder av tips på olika utemöbler att köpa – både billiga och mer lyxiga. Du hittar trädgårdsmöbler i rotting, konstrotting, plast, trä, metall och mycket mer. Du får också tips på utemöbler till barn.

Underhåll av trädgårdsmöbler

Har du trämöbler i trädgården och vill veta hur de ska skötas om och underhållas? Hur ofta de bör oljas in, målas om eller impregneras för att hållas fina? Eller har du valt trädgårdsmöbler av metall som du är osäker på hur du kan undvika att de rostar? Vi ger dig underhållsråden för de olika materialen. Utemöbler i plast är kanske de som kräver minst underhåll, men även dem behöver lite omsorg. Och går det att måla plastmöbler? Vi har svaren.

Vill du piffa upp de gamla trädgårdsmöblerna lite, men behöver lite inspiration? Det hittar du också här.

Hammock, hängmatta och solstolar – för de lata sommardagarna

En hängmatta måste väl ändå vara en symbol för semester och avkoppling? Eller en hammock att sitta och gunga lätt i, med en kaffekopp eller ett glas kall lemonad i handen. Vi visar våra favoriter för att du förhoppningsvis ska kunna hitta din.

Behöver du tips på bra och snygga solstolar att ligga och slappa i på sommaren? Vi ger dig tips på bra modeller – allt från enklare sittsolstolar till lyxiga solsängar.

Lekstugor

Vill du ge ditt barn ett eget litet drömhus i trädgården? Här får hittar du tips på fina lekstugor i olika modeller och prisklasser.

Solskydd – Parasoll, segeltak eller tält?

Visst är det underbart med sol, men ibland vill vi ju kunna svalka oss i skuggan också. Då finns det olika typer av solskydd att fundera på. Kanske ett parasoll? Ett sidohängt parasoll till och med? Eller är du mer inne på ett segeltak kanske? Ett partytält kan också bli riktigt snyggt med lite läsarknep. Oavsett vad du söker så hittar du mängder med tips här.

6 snygga planteringsbord!

6 snygga planteringsbord!

Vi tipsar om fina planteringsbord som finns att köpa, och om några varianter du enkelt kan bygga själv!

Köpa studsmatta? Tänk på det här!

Köpa studsmatta? Tänk på det här!

Hoppa studsmatta är både roligt och ger bra träning. Här är några tips för dig som funderar på att köpa studsmatta!

Inspiration: 10 mysiga uteplatser!

Inspiration: 10 mysiga uteplatser!

På sommaren flyttar vi gärna ut på altanen. Här visar vi fina och praktiska lösningar för både små och stora uteplatser.

Sommarmöbler förgyller sommaren för oss!

Sommarmöbler förgyller sommaren för oss!

Uteköket fortsätter att vara en central möbel på våra uteplatser i sommar och hammocken väcker barnasinnet hos oss. Möbelexperten tar oss igenom olika inredningstrender som visar varför ute har blivit det nya inne.

Populärt att inreda med svensktillverkade utemöbler

Populärt att inreda med svensktillverkade utemöbler

Nu är det vår och dags att inreda uteplatsen med utemöbler. Men hur vet man vilka utemöbler man ska köpa hem och hur får man till en snygg helhet? Experten ger här sina bästa tips.

Vi i Villa gillar: 7 fina trädgårdssoffor

Vi i Villa gillar: 7 fina trädgårdssoffor

Sommaren är runt hörnet och det är dags att plocka fram utemöblerna. Fixa härligaste myset med en skön loungesoffa på altanen och ät alla härliga kvällsmiddagar i en snygg träsoffa. Här är 7 soffor vi gillar extra mycket just nu.