Husliv

Huslivstips för dig som bor i villa

Här hittar du allt du behöver veta för huslivet: från försäkringar, hushållsbudget, tips och råd vid försäljning till lagar och regler som gäller vid en granntvist. Här finns också allt du behöver veta när du ska köpa eller sälja hus – som mäklarnas bästa tips och råd kring budgivning, hur du stylar hemmet för att höja värdet vid en försäljning, saker du bör kontrollera innan du köper hus, hur det funkar med dolda fel eller smarta råd för dig som är nybliven husägare.

Läs mer

Läs också våra guider och tips kring försäkringar när du flyttar eller bor i hus. Kanske undrar du vilka försäkringar du behöver förutom hemförsäkring, eller vilka regler som gäller för att försäkringen ska gälla när du ska renovera våtrum, som kök och badrum, själv. Våra experter har svar på alla dina frågor kring villaförsäkring och vad som ingår för att dina saker i huset ska vara rätt försäkrade vid ett eventuellt inbrott.

Ekonomi och budget

Ekonomin är en viktig del av ditt husliv. Missa heller inte vår ekonomiexpert Charlie Söderbergs bästa tips för hur du snabbt och enkelt får koll på dina pengar. Vi listar guider för att få mer pengar över varje månad, hur du gör upp en smart budget för hela familjen, vilka utgifter du ska ha koll på och bör ha en buffert för när du bor i villa – och förstås hur du med små medel kan förbättra din hushållsekonomi.

Våra experter och samarbetspartners vägleder också kring bolån och boendekostnader. Här finns tips och råd för såväl barnfamilj som pensionärer och hur man på bästa sätt kan sänka sina bolån, jämföra olika banker och räntor, eller hur din boendekostnad blir med olika amorteringskrav.

Lagar och regler i villa

Här samlar vi också vår juridikexperts svar på frågor kring lagar och regler för dig som bor i hus. Kanske undrar du vilka regler som gäller om du vill hyra ut hela eller delar av huset eller friggebod och attefallshus. Här kan du också få svar på frågor kring grannproblem och vem som har ansvaret för olika egendom, som vem som har skyldighet att klippa en häck som skymmer sikt för bilar, eller andra frågor kring tomtgräns, staket och plank.

Tips för ditt husliv

Här finns också allt om säkerhet för din familj i ert boende, som vikten av att brandöva med barnen och hur du går tillväga för att göra en brandövning hemma. Läs också allt om hur du blir en god granne – från de oskrivna reglerna till hur du kan arbeta med grannsamverkan för att skapa ett tryggare och trevligare boende.

Sist men inte minst hittar du här också mängder med roliga, spännande och smarta läsaridéer och hemmabyggen, samt instruktioner på hur du kan bygga och pyssla själv. Ha ett härligt husliv!

Med en framtidsfullmakt blir framtiden tryggare
ANNONSSAMARBETE MED JURIO
framtidsfullmakt

Med en framtidsfullmakt blir framtiden tryggare

Om du en dag inte längre kan sköta dina angelägenheter på egen hand kan det kännas tryggt att veta vem som kommer göra det åt dig. Med en framtidsfullmakt kan du utse någon du litar på till att sköta dina framtida affärer.
Jennie Walldén: ”Jag kände mig udda och rotlös”
jennie walldén

Jennie Walldén: ”Jag kände mig udda och rotlös”

När Jennie Walldén var sex år adopterades hon till Sverige. Redan som tioåring började hon laga mat. 
– Då var det mest spaghetti och köttfärssås. När jag som vuxen hittade tillbaka till det koreanska köket blev det en länk till mitt ursprung och mina rötter.
Nu skapar hon sin asiatiska matmagi hemma vid köksön i Skånevillan.
Byt försäkringsbolag – och spara pengar
I SAMARBETE MED WATERCIRCLES
watercircles försäkringar

Byt försäkringsbolag – och spara pengar

När det gäller försäkringsbolag lönar det sig oftast inte att vara en trogen kund. Snarare tvärtom. Här är 6 goda råd att följa när du väljer försäkringar – för att undvika dyra fällor.
Nu har du chansen att bo i ett kapell!

Nu har du chansen att bo i ett kapell!

Drömmer du om att bo i något riktigt unikt? Då har du chansen nu! I Norrmannebo är ett kapell till salu. Se de otroliga bilderna här!