Fasadmålning

Tips för att måla om fasad

En välskött fasad är inte bara viktigt för att huset ska se fräscht och fint ut – att måla fasaden hjälper också huset att hålla sig friskt, så att inte mögel eller röta tar sig in. Här samlar vi alla experttips kring fasadmålning och att underhålla och sköta fasaden., oavsett om du ska måla ett hus av trä, tegel eller puts. Här finns allt om att välja fasadfärg, tips på miljövänlig fasadfärg samt allt om hur du ska grunda för bästa målning.

Läs mer

Att välja kulör till fasad

Har du bestämt dig för att måla om ditt hus, men har svårt att bestämma dig för vilken färg du ska välja? Här hittar du experternas bästa tips och råd kring olika kulörer för hus. Kanske vill du ha en klassisk känsla på ditt hus och vill ha en traditionell röd färg, eller så letar du efter en gul färg som inte känns för skrikig– eller kanske en modern fasadkulör i svart eller grått, som ger ett tuffare intryck?

Det är viktigt att fundera på vilken känsla du vill att ditt hus förmedlar: vill du göra en total förändring med en helt ny färg, eller bara fräscha upp den gamla färgen på huset? Fundera också på hur husets omgivning ser ut och vilka färger som passar in. Här får du alla tips för att välja rätt kulör inför fasadmålningen!

Välja rätt fasadfärg

Ditt val av fasadfärg spelar stor roll för att fasaden ska bli motståndskraftig mot mögel- och algangrepp. Här finns både experternas tips för färger som torkar snabbt och bra samt våra samarbetspartners senaste nyheter inom färg för fasadmålning.  Kanske letar du efter miljövänliga fasadfärger, eller vattenburna som inte luktar så mycket – vi hjälper dig att hitta en färg som passar just ditt hus.

Måla fasad av trä, puts eller tegel

Läs allt om hur du ska tänka när det är dags att måla om din villa – från puts till tegel eller träfasad. Kanske undrar du vilken tid på året det är bäst att måla fasaden? Du har säkert koll på att det inte är bra att måla fasaden om det regnar eller är hög luftfuktighet, men här får du en mer utförlig guide till hur du grundar och målar på bästa sätt – och information om hur mycket färg det går åt per kvadratmeter när du ska måla huset.

Missa heller inte allt från nya trender för huset, som hur du kan tapetsera ditt hus, eller spana in vår tävling om Sveriges fulaste fasad!

Måla och behandla trä – expertens bästa tips
ANNONS FRÅN HORNBACH

Måla och behandla trä – expertens bästa tips

Dags att måla om träfasaden eller olja in terrassen? Här är allt du behöver tänka på när du tar itu med sommarens stora uteprojekt.

Listan: trendigaste fasadfärgerna

Listan: trendigaste fasadfärgerna

Dags att måla om huset? Undrar du vilken fasadfärg som kommer att vara populär framöver? Här är nya topplistan!

Stora målarguiden – så målar du allt från fasad till möbler

Stora målarguiden – så målar du allt från fasad till möbler

Har färgen börjat flagna på din fasad eller dina utemöbler? Då är det dags att måla om. I vår stora målarguide lär du dig måla fasaden, altanen, dina utemöbler, staketet eller dina fönster. Vi i Villa hjälper dig komma igång med sommarens målarprojekt. 

Endast 4 av 45 utomhusfärger håller måttet

Endast 4 av 45 utomhusfärger håller måttet

Dags att måla fasaden? Var noga med vilken färg du väljer.  I Folksams nya stora test av utomhusfärger är det nämligen bara 4 av 45 populära utomhusfärger som blir godkända när både funktion och miljö/hälsoaspekten granskats. Se vilka det är här!

Måla fasad i 3 steg

Måla fasad i 3 steg

Att måla om fasaden är ett sommarjobb som alla villaägare förr eller senare behöver ta itu med. Det är ett tungt jobb som ska hålla länge, här är några tips för ett lyckat resultat.