5 sätt att få pengarna att räcka längre

Med dessa enkla och smarta knep kan du dryga ut din plånbok och få pengarna att räcka längre.


God ekonomi börjar ofta i att snåla på utgifterna. Att byta saker och tjänster med varandra har blivit allt mer populärt, liksom att dela på stora utgifter med andra. Sociala medier och nätet bjuder på många nya möjligheter att få pengarna att räcka längre. Här är några av våra favoriter.

Ta hjälp av grannarna

Grannar.se kan personer och företag köpa och sälja hemnära tjänster som exempelvis trädgårdsarbete, barnpassning, datasupport och skönhetsvård till varandra i sitt lokala område.

Sälj saker du inte behöver

Som många andra har du säkerligen en hel del saker du aldrig använder: kläder, inredningsprylar, kanske till och med möbler som du inte behöver men som någon annan kan ha stor nytta av. Rensa igenom hemmet och sälj dina saker på sajter som Tradera, Blocket och Ebay. Mer värdefulla föremål som konst, antikviteger eller designmöbler kan du få värderade och sälja via auktionshus som Lauritz eller Bukowskis.

Gå med i en bilpool

Sälj bilen och gå med i en bilpool. Då betalar du bara för bilen när du verkligen behöver den. Korttidshyra av bil med självbetjäning som vänder sig till företag och hushåll som slipper att binda upp sig med egna bilar. Man bokar via internet eller telefon. Bilpoolen organiseras av en förening (kooperativ) eller av ett privat företag. På Bilpool.nu kan du hitta en bilpool nära dig.

Handla med ständig rea

Om du är medlem på en så kallad cash back sajt kan du dryga ut pengarna genom att få återbäring varje gång du handlar. Refunder är en nystartad sajt som har samarbete med hundratals av Sveriges stora e-butiker med varor som bygg- och vitvaror, möbler, kläder datorer och resor. På varje köp får du pengar tillbaka som utbetalas till ditt bankkonto.

Dryga ut pengarna som pensionär

Det finns många smarta sätt att få pengarna räcka till mer som pensionär. Ett sådant sätt är att bli medlem i en klubb med förmånskort, som till exempel Smart Senior. Om du är över 55 år kan du bli medlem och få rabatt hos företag såsom Synoptik, Tele2 och Apollo.

Om du som pensionär söker extrajobb finns det många seniorbemanningsföretag som startats med gott resultat. Här kan du jobba extra som trädgårdsmästare, hundvakt, hantverkare eller passa barn. Pensionärspoolen och Goveteran är några av dem.

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar