9 oväntade sätt att använda tandkräm – här är smarta knepen

Tandkrämen är bra till mycket – inte bara för att borsta tänderna. Här listar vi nio smarta tips på hur du kan nyttja din tandkräm där hemma.

tandkräm

Ibland finns inte tiden för att åka till affären eller hitta rätt verktyg. Kanske kan tandkrämen vara din räddare i nöden? Tandkrämen har faktiskt flera smarta användningsområden men kom ihåg – den är först och främst avsedd för dina tänder!

1. Täck för små hål i väggen

Om du behöver en snabb lösning och vill slippa spacklet kan tandkrämen komma väl till pass för små hål i väggen. Pressa in tandkräm i hålet, stryk sedan fingret över hålet för att få bort överflöd. Låt det sedan torka. Slipa till med hjälp av sandpapper om du behöver.

2. Få bort skrapmärken på skärmen

Har du små skador eller repor på din mobil eller ipad? Ta lite tandkräm på fingret och gnugga försiktigt på märket. Torka av med en lätt fuktad trasa.

3. Använd tandkräm på skorna 

Behöver dina vita sneakers en snabb uppfräschning? Ta en gammal tandborste och en klick tandkräm (använd bara vit tandkräm så att det inte blir missfärgningar). Borsta sedan på skorna för att ta bort smuts. Låt verka en liten stund och ta sedan en trasa med varmt vatten för att torka bort resterna av tandkrämen.

4. Få bort fläckar 

Har du fläckar som inte går bort, till exempel en vinfläck på ett vitt lackbord? Prova att ta lite tandkräm och gnid försiktigt på fläcken, torka sedan av med en lätt fuktad trasa.

5. Säg hejdå till immiga glasögon

Glasögon som immar är inget att ha. Stryk lite tandkräm över glasen och skölj därefter. Klart!6. Putsa silver med tandkräm

Har du ett gammalt silversmycke eller bestick som behöver putsas upp? Då kan tandkräm vara en lösning eftersom den har en slipande effekt. Blöt silvret i ljummet vatten och skrubba sedan lätt med tandkräm. Skölj sedan bort skummet och torka rent med en mjuk trasa för att undvika repor. Här kan du läsa mer om hur du gör.

7. Hemmagjord nagellacksborttagning 

Behöver du få bort ditt nagellack snabbt? Då är det här husmorstipset för dig. Prova att blanda vatten, citron och tandkräm och använd som nagellacksborttagning. 

8. Få bort repor på tallrikar och skålar 

Ser det ut som att du har repor i ditt porslin där hemma? Det är ofta släpp från bestick. Prova att ta lite tandkräm på tallriken, skrubba med diskborste och lite varmt vatten. Skölj sedan och diska som vanligt. Nu är din tallrik som ny igen! Här kan du se redaktionen testa tricket!

9. Polera upp klockan

Du kan även enkelt polera upp din klocka med lite tandkräm. Kom ihåg att använda en variant utan slipmedel för att inte förstöra den.

Läs också: Fixa fläcken – så får du bort de vanligaste fläckarna!


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar