ANNONS FRÅN RUSTA

Hemma hos DIY-experten: Så enkelt förvandlar du ett rum med tapet och färg

Mia Claessons färg- och mönsterrika hem är motsatsen till vitt och stilrent. I det mysiga parhuset utanför Stockholm delar hon med sig av sina DIY-projekt till sina följare på Instagram.
– Får jag en idé vill jag genomföra den direkt, säger hon.

Mia Claesson

Se alla Rustas tapeter här.

Kanske har du redan halkat in på DIY-kontot @miakinoko och inspirerats av Mia Claessons alla hemmaprojekt?

– Jag har alltid varit en pysslig person. Som barn hade jag alltid något projekt på gång och när jag flyttade hemifrån fick jag utlopp för min kreativa sida genom att måla, säger Mia.

Parhuset i Huddinge delar hon med maken Kenneth och fyra barn. En bit bort ligger inredningsbutiken Kinoko som hon driver parallellt med sitt Instagramkonto. Sedan familjen flyttade in för 17 år sedan har husets interiör sakta men säkert ändrat karaktär. 

– När vi tog över huset kändes färgskalan lite daterad, så vi började med att måla allt vitt och fick ett blankt blad att utgå från. 

I pysselhörnan bidrar tapeten Flora från Rusta till en ombonad känsla. Citronmönstrade Lemons piggar upp i Mias hall.

Budgetfix som ger stor effekt

Idag är de vita väggarna ett minne blott. Mias hem är en ombonad mix av dova pasteller och mönster, där de flesta har inslag av växtlighet och djur.  

– Vår första tapet i huset kom från Rusta, det var en lila tapet med fågelmönster. Jag hittade den i ett annonsblad och jag minns att jag tyckte den var så fin. Till skillnad från andra tapeter kostade den dessutom bara en bråkdel.

”Får jag en idé vill jag genomföra den direkt”, säger Mia. Här syns tapeten Hedgehog från Rusta.

Enkelhet nyckeln till lyckade DIY-projekt

På Rusta har Mia hittat ett koncept som faller henne i smaken.  

– Jag är lite rastlös och vill gärna sätta igång på studs, då är det skönt att kunna handla både tapet och redskap direkt. Jag gillar att kunna ta del av hela tapetutbudet och till och med kunna riva av en tapetbit och ta med mig hem, säger Mia.

Mias senaste projekt är tioåringens rum. Där har hon tapetserat med tapeten Hedgehog från kollektionen Together, med mönster i design av formgivaren Tess Callervik.

– Det bästa med Rustas tapeter är att de är så förlåtande. De är otroligt lätta att sätta upp, du limmar direkt på väggen och fäster sedan våden. Tack vare att de är så tjocka tål de att flyttas om mönsterpassningen inte lyckas vid första försöket. De är perfekta för den som aldrig tapetserat tidigare.  

Tioåringen har precis fått tapetserat med tapeten Hedgehog. Mia använder delar av rummet till att fotografera leksaker till egna butiken.

Genom sina inlägg på Instagram för Mia vidare sina inredningsidéer.

– Jag får så mycket positiv feedback när jag visar upp mina projekt. Mina kunder och följare berättar hur glada de är över att jag inspirerat dem till att våga måla och tapetsera och säger också att det var så mycket enklare än de trott.

I Mias inredningsbutik Kinoko syns tapeten Oh Deer från Rusta. 

Se mer av vårens färger och tapeter från Rusta.

Färg och tapet för nybörjare och proffs

Rustas tapeter i non-woven är tillverkade av pappersmassa som kommer från FSC-certifierad skog. Tapeterna är lätta att sätta upp och enkla att använda även för nybörjaren.

Rustas väggfärg Nyans är miljömärkt med Svanen och uppfyller Testfaktas högt ställda kvalitetskrav. Färgen är lättmålad, täckande och luktsvag. För den som önskar måla möbler, lister eller trädetaljer finns även lackfärg i utvalda kulörer. 

Mest lästa artiklar