Kärleksfulla nyheter från Mumin

Muminälskare se hit! Lagom till Alla hjärtans dag släpps en rosa kollektion med kramgoa nyheter från Moomin Arabia. Spana in alla produkterna här.

Den populära illustrationen “Love”, som visar scener från Snorkfröken och Mumintrollets kärleksfulla relation, pryder Moomin Arabias nya kollektion som släpps den 15 januari. 

I kollektionen, som går helt i rosa, finns sänglinnen, handdukar, servetter, en tygväska och en mugg som lanserades förra året i utvalda butiker i Finland och Norge.

Motiv som värmer hjärtat

Berättelsen om Snorkfröken och Mumintrollet kan ingjuta både hopp och igenkänning. Precis som verkliga par är de inte alltid överens och ibland är de förälskade i andra – men deras äventyr slutar alltid bra. Motiven i kollektionen kommer från tre olika scener ur Tove och Lars Janssons serier.

Den varma kramen i solskenet är hämtad från “Mumin och marsinnevånarna” (1957) och Mumindalen blir en djungel (1956), medan deras möte på en stig kommer från “Snorkfröken i rokoko” (1958) och bänken där de sitter och målar är tagen från “Mumin bygger ett hus” (1956).

Se hela kollektionen Love här

Bäddset i ekologisk bomull, 150×210 cm, 749 kr.

Handduk i ekologisk bomull, 30×50 cm, 119 kr.

Kökshandduk i ekologisk bomull, 50×70 cm, 169 kr.

Tygväska i ekologisk bomull, H35cm, B55cm, D17cm, 349 kr.

Sax i rostfritt stål, 21 cm, 339 kr.

Badhandduk, i ekologisk bomull, 70×140 cm, 429 kr.

Mugg i vitroporslin, 0,4 liter, 289 kr.

Mugg i ny storlek

Muggen på 0,4-liter är en större version av en mugg som kom 1996, den enda 0,3-litersmuggen från 1990-talet som fortfarande är i produktion. Den nya muggen har samma illustrationer som den tidigare, fast i en annan ordning. 

Här finns produkterna

Kollektionen kommer att finnas tillgänglig under hela 2024 i Moomin Arabias webbshop moominarabia.com, Moomin.com och i Moomin-butiker, i Iittala Stores och i webbshopen iittala.com, samt hos olika återförsäljare.

Läs också: Familjen byggde ett Muminhus i trädgården


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar