Elprischock – då bubblar badtunnorna på Blocket!

Sugen på en badtunna eller spabad? Nu är det köpläge på Blocket, där folk säljer lyxbaden för glatta livet och till lägre pris.

spabad blocket

De höga elpriserna märks nu även på Blocket. Handelssajten uppger att 65 procent fler spabad lades ut till försäljning mellan juni och augusti, jämfört med förra året, och att medianpriset nästan halverats. Samma trend gäller för badtunnor, för vilka annonserna har ökat med 44 procent och medianpriset sjunkit med 30 procent.

Lysande tillfälle

– Vad folk köper och säljer på Blocket är en bra indikator på vad som händer i ekonomin och i övriga samhället. Och nu får de höga elpriserna och inflationen folk att rusa efter ved och sälja av sina elslukande spabad. Om man trots allt är sugen på lite utomhusbad är det däremot ett lysande tillfälle att kolla in Blocket nu, säger Ebba Rosencrantz, pressansvarig på Blocket.

Så du som drömt om ett spabad, men inte haft råd att köpa ett tidigare, har alltså chans att slå till på ett nu, och se fram emot att inviga det när elpriserna går ner igen med ett glas bubbel och tända ljus.  

Läs också: Köpa spabad – vad ska jag tänka på?


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar