Vad gör man av säsongens alla härliga äpplen? Man bjuder på en god äppelpaj, förstås! Här är ett fantastiskt gott recept på en knäckig äppelpaj – perfekt för dig som vill prova något nytt.
Du behöver:
-
150 g smör
-
2 dl råsocker
-
0,5 dl ljus sirap
-
0,5 dl vispgrädde
-
3 dl havregryn
-
1.5 dl vetemjöl
-
0,5 tsk bakpulver
-
1 tsk flingsalt
-
600 g äpplen
Gör så här:
-
Sätt ugnen på 200 grader.
-
Smält smöret i en kastrull tillsammans med råsocker, ljus sirap och vispgrädde.
-
Dra åt sidan och blanda ner havregryn, vetemjöl, bakpulver och flingsalt.
-
Dela, kärna ur och skär äpplena i klyftor och lägg dem i en smord form. Fördela degen över.
-
Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter, tills pajen är gyllenbrun och knäckig.
-
Servera med grädde eller vaniljsås.
