Syrligt, hett och krämigt – gillar du det så måste du testa den här citronpastan, som nästan lagar sig själv. Många av ingredienserna är sådant som redan finns hemma, och har du till exempel ingen grädde går det lika bra med crème fraiche. Det går också utmärkt att byta konserverade körsbärstomater mot färska.
Citronpasta med chili och mozzarella
Det här behöver du:
(4 portioner)
-
3 vitlöksklyftor, pressade eller hackade
-
Olivolja till stekning
-
2 msk tomatpuré
-
2 förpackningar konserverade körsbärstomater
-
1,5 dl vispgrädde
-
Zest (rivet skal) från 1 citron
-
Chiliflakes
-
Salt
Till servering:
-
4 portioner spagetti
Topping:
-
2 mozzarellaostar
Så här gör du:
-
Fräs den pressade eller hackade vitlöken i lite olivolja.
-
När vitlöken fått lite färg, häll på tomatpuré och konserverade körsbärstomater. Låt sjuda i ca 10 minuter. Mosa tomaterna med en slev.
-
Koka pasta enligt anvisningarna på paketet. Spara 0,5 dl av pastavattnet.
-
Häll i vispgrädden och riv över citronzest i tomatsåsen. Krydda med chiliflakes och salt. Låt sjuda några minuter. Häll i det sparade pastavattnet.
-
Lägg upp spagettin och såsen i tallrikar, och bryt sedan mozzarella (en halv per portion) i mindre bitar över rätten.
Läs också: Receptet som trendat på Tiktok! Ugnsbakad fetaost med pasta