Du behöver (Ca 1 ½ liter):
-
250 g frysta hallon
-
Saft från 1 citron
-
1 dl strösocker
-
5 dl vispgrädde
-
1 burk sötad kondenserad mjölk, ca 400 g
-
500 g mascarpone
-
1 dl naturella pistaschnötter att garnera med
Gör så här:
-
Koka hallon, citronsaft och socker i en kastrull i några minuter. Mixa blandningen till en slät sås med stavmixer. Häll ner såsen i en rymlig skål och låt den svalna.
-
Vispa grädden till mjuka toppar med en elvisp. Tillsätt kondenserad mjölk och mascarpone och vispa ihop till en jämn smet med elvispen.
-
Häll ner ½ deciliter av smeten i skålen med hallonsås. Rör om.
-
Häll ner mascarponesmeten i en form som rymmer cirka 1 ½ liter. Ringla ner hallonsåsen och dra några varv med en sked i formen, så att såsen blandas in lite grann. Finhacka pistasch nötterna och strö dem på toppen.
-
Täck formen med plastfolie och låt den stå i frysen i minst 6 timmar, helst över natten. Låt gärna tina före servering: i 5‒10 minuter i rumstemperatur eller i cirka 15 minuter i kylskåp.

Recept ur boken Godare glass av Camilla Hamid (Bonnier Fakta). Foto: Bonnier Fakta
Läs också: Camilla Hamid: ”Så bakar jag mina sega cookies och godaste prinsesstårtan”