Citronpannacotta med lakritsspegel

Du behöver (4 – 6 portioner):
-
2 gelatinblad
-
3 dl vispgrädde
-
200 g färskost, typ philadelphia
-
1 vaniljstång
-
1 dl strösocker
-
Skal och saft av 1 citron
Lakritsspegel
-
1 1/2–2 msk vatten
-
6 Kick-kolor (à 19 g)
Gör så här:
1. Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten.
2. Blanda grädde och färskost i en kastrull. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg dem i kastrullen tillsammans med sockret. Låt blandningen sjuda i ett par minuter, rör om då och då.
3. Ta bort kastrullen från värmen, krama ur gelatinbladen och vispa ner dem i gräddblandningen.
4. Blanda till sist ner citronskal och saft. Häll blandningen i glas och låt stå i kylskåpet i minst fyra timmar.
5. Häll vattnet till lakritsspegeln i en liten kastrull, bryt Kick-kolorna i bitar och lägg ner dem.
6. Låt kolorna smälta på svag värme under omrörning. Låt blandningen svalna och häll den sedan över pannacottan.
7. Låt stå i kylen i minst en timme före servering.

Recept från boken Baka med godis av Jenny Warsén (Bonnier Fakta).