Antal portioner: 4
Tillagningstid: 50 minuter
Det här behöver du:
-
1 förpackning Lönneberga Kyckling minutfilé, 650 g
-
Rostade rotfrukter:
– 3 morötter
– 3 palsternackor
– 3 rödbetor
– 3 potatisar
– olivolja
-
3 morötter
-
3 palsternackor
-
3 rödbetor
-
3 potatisar
-
olivolja
-
Örtsmör:
– 100 g rumstempererat smör
– 1 citron
– 1 kruka persilja (eller de örter du har hemma)
– Salt och peppar
-
100 g rumstempererat smör
-
1 citron
-
1 kruka persilja (eller de örter du har hemma)
-
Salt och peppar
-
Marinad:
– 5 vitlöksklyftor
– 1 dl persilja
– 1 dl rapsolja
– Salt och svartpeppar
-
5 vitlöksklyftor
-
1 dl persilja
-
1 dl rapsolja
-
Salt och svartpeppar
-
Till servering:
– Grönsallad
– Granatäpplekärnor
-
Grönsallad
-
Granatäpplekärnor
Så här gör du:
Örtsmöret: Riv zesten från citronen och rör ner i smöret tillsammans med juicen från halva citronen.
Finhacka persiljan och blanda ner. Smaka av med salt och peppar. Ställ i kylen till servering.
Marinera kycklingen: Skala och hacka vitlöken, blanda samman samtliga ingredienser och smaka av med salt och peppar. Massera in i kycklingen och låt vila medan du förbereder resten.
Rostade rotfrukter: Värm ugnen till 200 grader. Skala rotfrukter och betor och dela i önskad storlek.
Skiva potatisen. Lägg allt i en ugnsform, ringla över olivolja och baka i ugn tills de är klara.
Kyckling: Grilla eller stek kycklingen tills den fått fin yta, lägg sedan in den i ugnen tills kycklingen har en innertemperatur på 72 grader.
Servera kycklingen med rotfrukter, örtsmör och en härlig grönsallad.
Tips!
Gabriel Jonsson tipsar: Passa på att göra en större sats örtsmör och förvara i frysen för kommande måltider. Rulla smöret till en korv i gladpack så kan du enkelt skära av och ta fram precis så mycket smör du behöver.