Ledsnat på söta frasvåfflor med sylt och grädde? Nej, inte vi heller – men ibland vill man ha något som känns lite matigare. Då är matvåfflor helt rätt. Toppings, eller tillbehör, går ju att variera helt efter tycke och smak men här ger vi några tips på vägen.
Våffelskagen
Gör en skagenröra med räkor, majonnäs, crème fraiche, dill och lite citronsaft. Garanterad hit – och ett våffelhjärta som förrätt istället för en vanlig toast skagen är alltid poppis!
Gratinerad getost
Rödbetor gifter sig bra med gratinerad chèvreost – så gott på våfflan! Toppa toppingen med valnötter.
Succé med svamp
Skogens guld, kantareller, gör sig utmärkt på en matvåffla. Nästan lika gott blir det med champinjoner eller annan svamp. Riv över lagrad ost och servera med en klick crème fraiche.
Lyxig laxröra
En våffla modell lyxigare blir det om du blandar varmrökt lax med smetana och lite lök.
Som en toast
För att göra en våffla med toastkänsla, börja med att hälla i lite av smeten i våffeljärnet (hälften av smeten till en våffla). Lägg sedan på ost och skinka. Häll sedan på mer smet och grädda tills våfflan är gyllenbrun och härligt krispig.
Grönt och gott
Bred ut pesto och skiva tomat och mozzarella. Så enkelt men så gott! Lägg till lite kyckling för att bli ännu mättare.
Avokadotoast 2.0.
Skiva avokado, klicka ut lite crème fraiche och strö över lite chiliflakes. Enkelt, matigt och gott!
Vårt godaste våffelrecept: Våfflor på mormors vis