7 goda toppings till matvåfflor – bästa tipsen

Foto: Stocky

Våfflor behöver inte vara söta för att vara goda. Tvärtom – med rätt toppings blir matvåfflor en riktig höjdare för både lunch och middag. Här är våra bästa topping-tips!

Ledsnat på söta frasvåfflor med sylt och grädde? Nej, inte vi heller – men ibland vill man ha något som känns lite matigare. Då är matvåfflor helt rätt. Toppings, eller tillbehör, går ju att variera helt efter tycke och smak men här ger vi några tips på vägen.

Våffelskagen

Gör en skagenröra med räkor, majonnäs, crème fraiche, dill och lite citronsaft. Garanterad hit – och ett våffelhjärta som förrätt istället för en vanlig toast skagen är alltid poppis!

Gratinerad getost

Rödbetor gifter sig bra med gratinerad chèvreost – så gott på våfflan! Toppa toppingen med valnötter.

Succé med svamp

Skogens guld, kantareller, gör sig utmärkt på en matvåffla. Nästan lika gott blir det med champinjoner eller annan svamp. Riv över lagrad ost och servera med en klick crème fraiche.

Lyxig laxröra

En våffla modell lyxigare blir det om du blandar varmrökt lax med smetana och lite lök.

Som en toast

För att göra en våffla med toastkänsla, börja med att hälla i lite av smeten i våffeljärnet (hälften av smeten till en våffla). Lägg sedan på ost och skinka. Häll sedan på mer smet och grädda tills våfflan är gyllenbrun och härligt krispig.

Grönt och gott

Bred ut pesto och skiva tomat och mozzarella. Så enkelt men så gott! Lägg till lite kyckling för att bli ännu mättare.

Avokadotoast 2.0.

Skiva avokado, klicka ut lite crème fraiche och strö över lite chiliflakes. Enkelt, matigt och gott!

Vårt godaste våffelrecept: Våfflor på mormors vis

Sofia Hänström