Boktips kokböcker

Vad passar väl bättre i ett köksnummer än några tips på nya, spännande kokböcker?

Passion för desserter

Boktips kokböcker - Vi i Villa

Jan Hedh, Foto Klas Andersson

En fantastiskt vacker och nyskapande bok av en av våra främsta bagarmästare. Här finns allt från klassiska grundrecept på suffléer, maränger och mördegsbottnar, till nya skapelser som mascarponeglass, karamelliserade fikon och cointreausufflé. Samtliga graderade i svårighetsgrad 1 till 3.

Prisma förlag 240 sidor, inbunden Pris cirka 399 kronor

Persiska bufféer

Boktips kokböcker - Vi i Villa

Maria Masoomi, Foto Bruno Ehrs

Även som blek svensk är det omöjligt att motstå Marias sju härliga bufféer med namn som Edens Lustgård och Tusen och en natt. Persiskt överdåd i sprakande färger, vackert och hälsosamt och fantastiskt gott för oss som gärna provar röd bulgurröra, medelhavsgratäng med tomat eller persisk tapenade.

Ica Bokförlag 120 sidor, inbunden Pris cirka 249 kronor

PA&Co
– mer än en kokbok

Boktips kokböcker - Vi i Villa

Claes Britton, Christina Britton. Foto Pelle Bergström/Mikael Jansson mfl

Den sanna historien om kändiskrogen PA&Co, bortom myter och legender, i en personlig och burlesk berättelse med unika fotografier. Även stamgäster som Stig Larsson, Klas Östergren och Mauro Scocco medverkar. Dessutom 90 recept, både för amatörer och proffs. Vald till Årets bästa måltidslitteratur 2007.

PA & Co 327 sidor, inbunden Pris cirka 300 kronor

Arla kökets bästa

Boktips kokböcker - Vi i Villa

Arla/Harlequin Förlag

Sedan 60-talet har Arlas receptblad i butikerna hjälpt oss med vardagsmaten. Nu finns 76 av de mest populära recepten genom tiderna samlade i en bok. Här hittar du lättlagade maträtter med vanliga råvaror, dessutom ett helt kapitel med tips på bra fredagsmys för trötta föräldrar!

Pris cirka 79 kronor säljs via www.arla.se samt i de flesta mataffärer.

Glenn Strömberg
– Med smak för Italien

Boktips kokböcker - Vi i Villa

Ulf Jörnvik, Foto E Andinsson/P Claesson

När en av våra mest folkkära fotbollsspelare, numera kommentator, fann kärleken i Italien blev också den italienska maten en förälskelse. Här varvas favorit-recept och svärmors kökshemligheter med fotbollshistorier från både Göteborg, Benfica och Atalanta.

Prisma Förlag 168 sidor, inbunden Pris cirka 290 kronor

Susann Gson Engqvist