Briegranar blir en rolig snackis på glöggminglet och är superenkla att fixa – testa receptet här!

Briegranar med honungskaramelliserade valnötter och chili
Du behöver:
(12 bitar)
- 250 g brieost, av hårdare sort
- 1 dl hackade valnötter
- 2 msk flytande honung
- flingsalt
- 6 salta pinnar
- ½ dl finhackad persilja
- chiliflakes
Gör så här:
- Skär brieosten i tolv små ”granar”. Lättast är det att dela brieosten i fyra delar och sedan skära tre mindre av varje del.
- Rosta de hackade valnötterna i en torr stekpanna på medelhög värme. När det börjar dofta nötigt och knäppa till i nötterna, ringla över honungen. Låt honungen bubbla in i nötterna och strö över flingsalt.
- Doppa direkt ena sidan av osten i nöthacket så att det fastnar.
- Gör ett litet hål i brieostens kant med en termometersticka eller ett trägrillspett. Halvera en salt pinne och tryck in.
- Garnera med finhackad persilja och lite chiliflakes.

Recept ur ”Jul med guldkant” av Catarina König (Max Ström, 2025).
Läs också: Gyozachips med het räkröra och mango – Catarina Königs smakrika förrätt