Glubbel är en cocktail som är perfekt för julens alla festligheter, från adventsmingel till nyårsskål. Här blandas en del kyld röd eller vit vinglögg med två delar bubbel, men mängden kan justeras beroende på hur mycket glöggkaraktär du önskar. För dig som önskar en alkoholfri drink går det utmärkt att använda glögg och bubbel utan alkohol. Och för extra finess kan du lägga i en vackert formad isbit, till exempel en isboll.
Glubbel
Du behöver:
(1 glas)
- ½ dl röd vinglögg
- 1 dl mousserande vin av valfri sort
- ev. is
Garnering:
- Välj bland lingon, granatäppelkärnor, rosmarinkvist, björnbär, kanelstång eller vridet apelsinskal
Gör så här:
- Blanda kall glögg och mousserande vin i ett vackert glas. Lägg i is om du önskar.
- Garnera med valfria dekorationer för en julig touch. Servera direkt!
Läs också: Hemlagad vinglögg – så gör du egen kryddig juldryck