Kycklingtacos med lime & jalapeño mayo
Du behöver:
4 portioner
-
500 g kycklinglårfilé, strimlad i små bitar
-
1 msk olja
-
1 påse Spice paste chicken tacos, Santa Maria
-
1,5 paket White corn tortillabröd, Santa Maria
Tillbehör:
-
1 st hjärtbladsalladshuvud
-
0,5 gurka, tärnad
-
100 g fetaost, smulad
-
100 g körsbärstomater, delade
-
1 dl svarta bönor, avrunna
-
1 burk chunky calsa medium, Santa Maria
-
1 kruka koriander, hackad
-
Lime & jalapeño mayo, Santa Maria
Snabbpicklad rödlök:
-
1 st rödlök
-
0,5 dl äppelcidervinäger
-
1 tsk oregano
-
2 krm salt
-
1 tsk socker
Gör så här:
-
Snabbpicklad rödlök: Skiva rödlöken tunt och blanda med samtliga ingredienser i en bunke. Rör om och låt stå minst 20 minuter.
-
Förbered tillbehören: Strimla sallad, hacka gurka, dela tomater, smula ost och hacka koriander. Låt de svarta bönorna rinna av. Lägg upp i skålar.
-
Värm tortillabröden i en torr stekpanna på medelstark värme, ca 10 sekunder per sida. De ska bli lätt rostade och puffa upp. Lägg bröden i en kökshandduk för att hålla värmen.
-
Strimla kycklingen i små bitar. Hetta upp olja i en stekpanna, lägg i kycklingen och vänta 2–3 minuter innan omrörning för bästa möjliga stekyta. När kycklingen är genomstekt och har fått fin färg, tillsätt kryddpastan, rör om och ta bort pannan från värmen.
-
Låt var och en komponera sin taco efter egen smak – toppa med lime & jalapeño mayo.
Recept från Santa Maria.
Läs också: Gör färgglada drinken Spicy Sunrise