Kycklingtacos med snabbpicklad rödlök

Foto: Santa Maria

Gillar du syrliga smaker – och tacos? Då borde du testa det här receptet på kycklingtacos, med goda tillbehör som picklad rödlök, fetaost och lime & jalapeño mayo.

Kycklingtacos med lime & jalapeño mayo

Du behöver:

4 portioner

  • 500 g kycklinglårfilé, strimlad i små bitar

  • 1 msk olja

  • 1 påse Spice paste chicken tacos, Santa Maria

  • 1,5 paket White corn tortillabröd, Santa Maria

Tillbehör:

  • 1 st hjärtbladsalladshuvud

  • 0,5 gurka, tärnad

  • 100 g fetaost, smulad

  • 100 g körsbärstomater, delade

  • 1 dl svarta bönor, avrunna

  • 1 burk chunky calsa medium, Santa Maria

  • 1 kruka koriander, hackad

  • Lime & jalapeño mayo, Santa Maria

Snabbpicklad rödlök:

  • 1 st rödlök

  • 0,5 dl äppelcidervinäger

  • 1 tsk oregano

  • 2 krm salt

  • 1 tsk socker

Gör så här:

  1. Snabbpicklad rödlök: Skiva rödlöken tunt och blanda med samtliga ingredienser i en bunke. Rör om och låt stå minst 20 minuter.

  2. Förbered tillbehören: Strimla sallad, hacka gurka, dela tomater, smula ost och hacka koriander. Låt de svarta bönorna rinna av. Lägg upp i skålar.

  3. Värm tortillabröden i en torr stekpanna på medelstark värme, ca 10 sekunder per sida. De ska bli lätt rostade och puffa upp. Lägg bröden i en kökshandduk för att hålla värmen.

  4. Strimla kycklingen i små bitar. Hetta upp olja i en stekpanna, lägg i kycklingen och vänta 2–3 minuter innan omrörning för bästa möjliga stekyta. När kycklingen är genomstekt och har fått fin färg, tillsätt kryddpastan, rör om och ta bort pannan från värmen.

  5. Låt var och en komponera sin taco efter egen smak – toppa med lime & jalapeño mayo.

Recept från Santa Maria.

Läs också: Gör färgglada drinken Spicy Sunrise

Redaktionen