Kokosmarängrulle med grädde och bär
Du behöver:
(10—12 bitar)
Botten:
- 5 äggvitor
- 2 ½ dl strösocker (225 g)
- 2 tsk florsocker (6 g) + extra att garnera med
- 1 tsk majsstärkelse (3 g)
- 2 dl riven kokos (70 g) + ½ dl (17 g) att strö över
Fyllning:
- 3 dl vispgrädde (300 g)
- 250 g färska bär + ev. lite extra till servering
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Täck en plåt med bakplåtspapper.
- Vispa äggvitorna till ett vitt, fast skum med en elvisp i en bunke av glas eller metall. Tillsätt strösockret, lite i taget, under fortsatt vispning. Vänd sedan försiktigt in florsocker, majsstärkelse och kokos till en jämn maräng.
- Bred ut marängsmeten på plåten. Strö över kokos och grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter, eller tills bottnen fått en fin, gyllenbrun färg. Vänd försiktigt upp bottnen på ett nytt bakplåtspapper och ta bort det gamla pappret. Låt bottnen svalna helt.
- Vispa grädden till mjuka toppar och bred den över bottnen. Strö ut bären ovanpå och rulla ihop bottnen från ena långsidan. Pudra över florsocker och servera, gärna med extra färska bär till.

Tips!
– Blanda lite lemon curd i grädden för en mild men pigg syrlighet. Blåbär i ger en ljuvligt god kombination! säger Camilla.

Sugen på fler godsaker av Camilla Hamid? Läs också: Mascarponeglass med hallonswirl och pistaschnötter