Vegofavorit: Nudelwok med pak choi och quorn

Foto: Quorn

Sugen på en vegorätt med asiatisk touch? Prova denna snabblagade japanska nudelwok med quorn, smaksatt med en sötstark yakisobasås.

Yakisoba med quorn

Du behöver:

(4 portioner) 

  • 300 g Quorn Pieces 
  • Olivolja 
  • 2 tsk ketchup 
  • 2 tsk soja 
  • 1 tsk honung 
  • 1 klyfta vitlök, krossad 
  • 1 nypa chiliflakes 
  • 4 huvuden baby pak choi, halverade 
  • 200 g sobanudlar 

Topping: 

  • Sesamfrön 

Gör så här: 

  1. Yakisobasås: Blanda ketchup, soja, honung, vitlök och chiliflakes i en liten skål. Tillsätt en halv deciliter vatten och rör om ordentligt. 
  2. Värm en stekpanna på medelvärme. Tillsätt oljan i pannan. Lägg i Quorn Pieces  och stek i 5 minuter, rör om regelbundet. 
  3. Tillsätt den färdigblandade såsen och pak choi i pannan. Låt sjuda i 5 minuter, rör om då och då. 
  4. Koka nudlarna enligt anvisningarna. Häll av vattnet och fördela nudlarna i fyra portionsskålar. 
  5. Fördela Quorn Pieces och såsen jämnt i de fyra skålarna. 
  6. Garnera med sesamfrön. Varsågod och njut! 

Recept från Quorn.

Läs också: Banh mi – så gör du Vietnams godaste macka

Sandra Holmes