Godaste äppelsmulpajen!

Dags att skörda äpplen? Här är recept på en underbart god och enkel äppelsmulpaj.

Äppelsmulpaj

6 portioner. Ugn 225°C.

Du behöver:

  • ca 800 g äpplen

  • 1 tsk kanel

  • 2 tsk socker

  • 1 krm flingsalt

  • smör till formen

Smuldeg

  • 125 g kallt smör

  • 2 dl vetemjöl

  • 1 dl havregryn

  • 1 1/2 dl socker

  • 1/2 – 1 tsk flingsalt (Använd flingsalt. Om du använder vanligt salt så se till att minska på mängden)

Till servering

Glass, vispad grädde eller vaniljsås!

Gör så här:

1.Börja med att skära smöret i bitar. Blanda smör, mjöl och havregryn till en smulig massa. Häll i socker och flingsalt. Ta lite salt i taget och smaka av så att sältan blir lagom. 2. Skala äpplena och skär dem i mindre bitar. Därefter blandar du ihop bitarna med socker, kanel och flingsalt. 3. Smörj en pajgorm, ca 28 cm i diameter. Lägg i äppelbitarna och häll sedan på smulmassan ovanpå. Grädda pajen mitt i ugnen 20-25 minuter, tills den fått fin färg! Receptet är hämtat från ica.se.

Läs också: Så gör du eget äppelmos

Sara Åhlström