Letar du efter en ny vardagsfavorit med asiatiska smaker? Den här köttfärs-yakinikun är både snabb och enkel att laga – och minst lika god som originalet. Perfekt när du vill ha något gott på bordet utan att tillbringa timmar i köket!

Köttfärs Yakiniku
Du behöver:
(4 portioner)
- 0,5 gul lök
- 1 msk matolja, till stekning
- 500 g nötfärs
- 50 g babyspenat
Sås:
- 1,5 dl soja, japansk light
- 1 msk socker
- 1 msk vitlök, riven
- 2 msk ingefära, riven
- 0,5 dl vatten
- 1 tsk Maizena (+1 msk vatten)
Topping:
- chilirostade sesamfrön
Serveringsförslag:
- ris
Gör så här:
- Börja med att koka ris efter rekommendation på förpackningen.
- Därefter är det dags att göra såsen. Värm en kastrull och tillsätt sojan samt sockret, vitlöken ingefäran och vattnet.
- Blanda ut Maizena med 1 msk vatten och tillsätt i sojablandningen, låt såsen sjuda medan du finhackar den gula löken.
- Värm en stekpanna med matolja och tillsätt löken, låt den svettas i pannan utan att få färg i ca 1 minut.
- Tillsätt sedan köttfärsen och fräs på medelvärme i ca 3 minuter.
- Häll i sojasåsen i stekpannan med köttfärsen och låt koka ihop tills köttfärsen är helt tillagad.
- Vänd ner spenaten och servera med kokt ris och chilirostade sesamfrön.
Tips!
– Använd en ballongvisp för att blanda runt köttfärsen med sojasåsen, då minskar klumpbildningen, säger Jonas.

Recept ur kokboken ”Jonas Svenssons kök” av Jonas Svensson (Norstedts, 2025).
Läs också: Tonkatsu – schnitzel på japanskt vis