Du behöver:
-
100 gr socker
-
6 äggulor
-
450 gr avrunnen ananas
-
400 ml kokosmjölk
-
400 gr kondenserad mjölk
-
1/4 l vispgrädde (ovispad)
-
1/2 dl Malibu rom
-
12 glasstrutar
-
250 gr smält choklad
-
50 g rostade kokosflingor
-
Elvisp
-
Mixer
-
Glassmaskin
Så gör du:
-
Vispa socker och äggulor till ett skum. Ställ åt sidan.
-
Mixa ananas, kokosmjölk och kondenserad mjölk.
-
Blanda i vispgrädde och Malibu i ananassmeten. Häll sedan i socker- och äggblandningen. Blanda väl.
-
Häll smeten i glassmaskinen och låt gå i cirka 20 minuter. Om du inte har glassmaskin kan du hälla smeten i en form och ställa in i frysen i minst tre timmar.
-
Smält chokladen.
-
Fyll struten med glass och doppa den sedan i den smälta chokladen och den rostade kokosen. Ät och njut!
Läs också: Lättlagad blåbärsglass – utan glassmaskin