Recept på piñacoladaglass

En smarrig glass med tropisk touch passar utmärkt att kyla ned sig med under varma dagar.

Du behöver:

  • 100 gr socker

  • 6 äggulor

  • 450 gr avrunnen ananas

  • 400 ml kokosmjölk

  • 400 gr kondenserad mjölk

  • 1/4 l vispgrädde (ovispad)

  • 1/2 dl Malibu rom

  • 12 glasstrutar

  • 250 gr smält choklad

  • 50 g rostade kokosflingor

  • Elvisp

  • Mixer

  • Glassmaskin

Så gör du:

  1. Vispa socker och äggulor till ett skum. Ställ åt sidan.

  2. Mixa ananas, kokosmjölk och kondenserad mjölk.

  3. Blanda i vispgrädde och Malibu i ananassmeten. Häll sedan i socker- och äggblandningen. Blanda väl.

  4. Häll smeten i glassmaskinen och låt gå i cirka 20 minuter. Om du inte har glassmaskin kan du hälla smeten i en form och ställa in i frysen i minst tre timmar.

  5. Smält chokladen.

  6. Fyll struten med glass och doppa den sedan i den smälta chokladen och den rostade kokosen. Ät och njut!

Läs också: Lättlagad blåbärsglass – utan glassmaskin

Jessica Bergh