Fina fisken – med doft av citron. En medelhavsinspirerad rätt som är räddaren i nöden när tiden tryter.
Fisk i vin och citron
4 portioner
Du behöver:
-
1 dl torrt, vitt vin
-
¾ dl olivolja
-
4 fiskfiléer, gärna gös, sej eller torsk
-
1 citron
-
¼ fänkål
-
1 vitlöksklyfta
-
1 liten zucchini
-
några cocktailtomater
-
1 salladslök eller 1 färsk lök
-
salt och svartpeppar
Till servering:
-
Kokt potatis

Gör så här:
-
Sätt ugnen på 200 grader. Häll vin och olja i en ugnsform, vänd fisken i vinspadet och låt ligga kvar.
-
Skär citron, fänkål, vitlöksklyfta och zucchini tunt, halvera tomaterna och dela löken.
-
Vänd ner grönsakerna och citronskivorna i spadet, salta och peppra. Baka i ugnen tills fisken är vit och fast, i 15–20 minuter. Servera med kokt potatis.

Receptet är hämtat ur Olivoljeboken av Sanna Töringe (Bokförlaget Arena, 2023).