När matpriserna skjuter i höjden är det extra bra att ha koll på hur man får maten att hålla så länge som möjligt. De flesta färska frukter, bär och grönsaker trivs bra i kylskåpet. Vissa kan däremot få köldskador eller tappa smak av det, och mår bättre av att förvaras i rumstemperatur eller ett svalt skafferi. Spana in våra listor nedan för att se hur du förvarar maten på bästa sätt.
Frukt och grönsaker som mår bäst av att stå framme:

-
Ananas
-
Aubergine
-
Avokado
-
Banan
-
Chili
-
Citron
-
Gurka
-
Granatäpple
-
Grapefrukt
-
Lime
-
Mango
-
Melon
-
Paprika
-
Passionsfrukt
-
Physalis
-
Tomat
OBS! Har du skurit i frukten och grönsakerna bör du dock lägga in dem i kylen.
Läs också: Därför ska du inte lägga vattenmelon i kylen
Frukter och grönsaker som håller bäst i kylskåpet:

-
Apelsin
-
Aprikos
-
Blåbär
-
Bönor
-
Clementin
-
Hallon
-
Jordgubbar
-
Kiwi
-
Kronärtskocka
-
Kål
-
Lök
-
Nektarin
-
Persika
-
Plommon
-
Purjolök
-
Päron
-
Rotfrukter
-
Sallat
-
Sparris
-
Spenat
-
Squash
-
Svamp
-
Vindruvor
-
Vitlök
-
Äpple
Källa: Livsmedelsverket, Konsumentföreningen Stockholm