Prova Oliver Ingrossos mumsiga bakade aubergine med honung och chiliolja

Foto: Alia Serban

Ugnsbakad aubergine med en söt och het dressing – så fantastiskt gott och enkelt! Testa Oliver Ingrossos recept här.

Bakad aubergine med honung och chiliolja är en god förrätt att dela på.

”Välj själv hur het du vill ha den! Du kan också göra det här utan ugn, genom att skära auberginerna på mitten, steka dem i olivolja och sedan ringla över oljan. Då får den lite mer textur och färg”, skriver Oliver Ingrosso i sin nya kokbok Mangia: pasta och annat gott.

Han vill uppmuntra till att laga mat efter sin egen känsla och har därför inga mängdangivelser i recepten.

Prova Oliver Ingrossos mumsiga bakade aubergine med honung och chiliolja - Vi i Villa
Foto: Alia Serban

Bakad aubergine med honung och chiliolja

Du behöver:

  • Aubergine

  • Färsk chili

  • Flytande honung

  • Olivolja

  • Flingsalt

  • Svartpeppar

  • Färsk persilja

Gör så här:

  1. Lägg hel aubergine på en plåt och ställ in i ugnen på 185 grader i cirka 20–30 minuter, beroende på storlek.

  2. Hacka chili och blanda den med honung. Låt stå och dra en stund. Du kan också använda en chiliolja istället för färsk chili om du vill. Smaka av med lite god olivolja.

  3. Ta ut auberginen när den är mjuk. Dela den på längden och skär köttet i bitar. Om köttet ser lite blekt ut kan du ställa in auberginen i ugnen en stund till.

  4. Ringla sedan över honung- och chilioljan, salta, peppra och strö över lite finhackad persilja.

Prova Oliver Ingrossos mumsiga bakade aubergine med honung och chiliolja - Vi i Villa

Recept ur Mangia: pasta och annat gott av Oliver Ingrosso (Mondial, 2024).

Läs också: Hemliga ingredienserna i Oliver Ingrossos smaskiga pesto

Redaktionen