Så gör du sommarens godaste drink – rabarbermojito!

Oj, godare drink än så här finns nog inte! Och visst blir det lite extra speciellt när en av ingredienserna kommer från din trädgård. Så här gör du en rabarbermojito!

rabarbermojito

Mojito, den klassiska romdrinken med smak av färsk mynta, går att krydda lite extra med det din trädgård bjuder på. Rabarbermojito är den perfekt svalkande drycken för alla sommarens fester! Så här gör du den.

Rabarbermojito 

1 portion blir cirka fyra glas. 

Du behöver:

  • 200 g rabarber
  • 6 dl vatten
  • Färsk mynta 
  • 1 dl strösocker
  • 16 cl vit rom
  • Isbitar 
  • 2 st lime 

Gör så här:

  1. Plocka rabarber i trädgården och skiva dem sedan. Koka upp med socker och vatten. Låt koka i cirka 5–10 minuter!
  2. Låt vätskan svalna och låt den sedan rinna av genom en sil. 
  3. Skär lime i mindre bitar och lägg dem i fyra glas tillsammans med myntablad.
  4. Tillsätt 4 cl rom per glas. Muddla (krossa) sedan alla ingredienser så att de rörs om ordentligt. 
  5. Avsluta med att fylla glaset med is och häll på rabarbersaften. Dekorera gärna med några myntablad eller en rabarberbit! 

Läs också: Så gör du egen rabarbersaft! 

Receptet är lånat från Aftonbladet.se


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar