Smarta grejer för köket

Ibland behövs det bara små medel för att både underlätta och göra jobbet i köket roligare. Det behöver inte heller vara speciellt kostsamt.


Har man lite tid över kan man både göra små inköp och pyssla lite själv för att göra köket lättarbetat och en plats att trivas på.

Magnetiskt knivställ

Knivställ som både är snyggt och tar lite plats. Dessutom kan det vara eplats att att ha sina knivar på om det finns barn i huset, då man kan sätta dem över till exempel diskbänken.

Potatisvantar

Praktiska skrubbvantar som kan användas istället för borste. Bara att ta på sig och börja tvätta.

Kocktvål

En väldigt praktiskt sak att ha i köket. Tvålen som består av stål tar nämligen bortstarka lukter på händerna, så som lök, fisk och räkor. Kocktvål eller ståltvål som den också kallas, används precis som en vanlig tvål.

Kryddhörna

Låt köket dofta. Att komponera ihop sin egna favoritkryddor och göra en litenkryddhörna ger både köket en fräschet och avger en underbar doft, dessutom ger färska kryddor så mycket bättre smak i maträtterna.

Termometergaffel

En smart uppfinning och väldigt enkel att använda. Termomtergaffeln kan användastill kött och fågel vid all sorts matlagning. Bara att sticka ner i köttet och gradantalet kan läsas av efter några sekunder.

Saltfat av snäckskal

Av två väl rengjorda musselskal kan man enkelt göra en ganska flott skål för flingsaltet.

Praktiska salt och pepparkar med magneter

Salt och pepparkar med handtag som är väldigt bra under matlagningen.

Diskmedel

Gör arbetet med disken lite roligare. Byt ut den tråkiga diskmedelsflaskan mot en fin porslinsserie från Kult. I den finns även plats för diskborste, disktrasor eller liknande.

Pincett för fisk

Är man fiskälskare och kanske brukar dra upp sin egen fångst kan fiskens ben komma till besvär. Det är ett ganska pilligt jobb att få bort men med en liten fiskpincett blir arbetet enklare.

Växter i köket

Under vintern, när ljusets timmar är få kan det vara bra att ha lite extra belysning i köket som ger extra ljus till växterna.

Inköpsställen

www.kitsch.se
www.danskdesign.nu
www.hemmahostindra.se
www.smartson.se
www.ikea.se
www.ahlens.se

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar