Nytt & Nyttigt januari 2010

Slut ett eget klimatavtal! En elmätare redovisar din exakta förbrukning. 

Som på bio

Design Sofie Hilmersson är en ny kollektion möbler tillverkade av svenska råvaror, med inspiration från skärgården. Riktigt funktionellt är det också – vem skulle inte vilja ha denna smarta biobänk i entrén? Ingarö biobänk kostar 6 995 kronor och finns även i vitt. För mer information se www.designshilmersson.se eller ring 031-712 93 31.

Puts väck

Mikrofibertrasor är oumbärliga om man vill göra rent utan onödiga kemikalier. Och det vill man ju. Smart har nu tagit fram även en smidig hushållsduk som torkar glas och annan disk utan att lämna vattenränder. Pris 25 kronor för 5-pack på Clas Ohlson. För mer information se www.clasohlson.se eller ring 0247-444 44.

Elmätare – snart i var mans hus?

Tänd en lampa, stäng av kylen, föna håret, såga eller borra med eldrivna verktyg – med denna elmätare kan du se direkt hur elförbrukningen – och därmed din faktiska kostnad – påverkas när du använder olika elektriska ting i hemmet. Produkten består av en mätsensor som placeras i elskåpet och en presentationsenhet som placeras på valfri plats inne i huset. Enheterna till Power Concern är batteridrivna och helt trådlösa. Pris 845 kronor på www.smartasaker.se telefon 08-736 09 99.

Gör dina ägodelar ointressanta – för tjuven

Lås och larm i all ära, men ibland behövs mer för att få tjuven att vända i dörren. Nu finns en stöldskyddsmärkning i form av etiketter som inte går att avlägsna utan att göra fysisk åverkan på föremålet – vilket gör det värdelöst för tjuven att sälja vidare. MarkitSafe är en standardmärkning där registrerade objekt också är sökbara. Cirkapris 249 kronor för 5 stöldmärkningsetiketter inklusive registrering i stöldskyddsregister samt varningsdekal för dörren, på bland andra Clas Ohlson. För mer information se www.riw-shop.com eller ring 08-766 70 20.

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar