Barnrumsinspiration på webben

Hanna Melldén Sandmark bjuder på härlig barnrumsinspiration under egna Instagram- och bloggkontot Barnrumsinspo. Läs hennes roliga tips för barnrummet här!

Hanna Melldén Sandmark bjuder på mängder med inspiration och tips för barnrummet i sina kanaler @barnrumsinspo på Instagram, samt i sin blogg Barnrumsinpo. Vi i Villa fick en pratstund med Hanna, som berättar om sina roliga inredningsprojekt, och ger bästa tipsen för barnrummet.

Hanna, ditt Instagramkonto Barnrumsinspo har över 60 000 följare. Varför tror du att det har blivit så populärt?

– Idag har många föräldrar inte tid att lägga så mycket tid i affären. Då är det kul att finna inspiration men även en inköpsplats av vad man ser, och på så vis slippa lägga timmar i affären för att leta upp en sak. Sen behöver man självklart inte handla allt, jag älskar att göra själv. Det kostar mindre och man känner sig kreativ. Jag tror även att när vi visar en bild eller pyssel kan man själv spinna vidare på detta och sätta sin personliga prägel på projektet. Ibland behöver man bara en liten ”kick” för att våga vara kreativ. Jag vill att mina följare känner : ”Det där kan jag också bygga, det kan väl inte vara så svårt.” 

– Från början var vår Instagram en inspirationssida för barnrum. Idag är Barnrumsinspo inte bara barninredning längre, men självklart ligger huvudfokus på barnrummet. Du kan hitta fynd och tips för barnrum, barnen och för familjen i helhet. På Instagram och bloggen kan man även läsa om vår familj och våra projekt i småbarnsbubblan.  

Du inspirerar väldigt många andra. Vad inspireras du själv av?

– Jag inspireras mycket av mina egna följare, de är så kreativa och har en fantastisk fantasi! Sen har jag väldigt många kreativa människor omkring mig och dem inspireras jag väldigt mycket av, inte minst mina barn.

Vilka är dina bästa inredningstips för barnrummet?

– Jag tjatar mycket om det här med förvaring. Jag gillar när barnen kan hjälpa till att plocka undan hemma. Men för mindre barn är det inte alltid lätt att veta vad saker ska vara och har man då mycket, stor och bra förvaring så är det så mycket enklare för dem att plocka undan efter sig. Mina barn är 2 och 3 år och de gillar inte och städa, men de försöker och gör sitt bästa med att packa våra förvaringsbackar under sängen, påsar med gosedjur samt lådor för lego mm. Oftast löser dem de bra med vår hjälp och känner sig nöjda efteråt! Idag finns det så mycket fin och snygg förvaring så det är helt klart mitt bästa inredningstips för barnrummet. Förvaring! 

– Möblera inte efter väggarna utan utnyttja varje vrå. Våga bygga det som finns i tankarna. Och våga låta barnen vara delaktiga! I de flesta projekt vi gör med familjen låter vi barnen vara med och fixa. Det tar dubbelt så lång tid men blir väldigt mycket mer personligt då.

Har du några roliga inredningsprojekt på gång hemma i höst?

– Vi håller på att bygga om i huset så det tar ganska mycket av vår tid, men det är så himla roligt. Jag älskar att inreda och barnrum är en stor favorit. Vi ska även göra om en av mina pojkars rum i höst, det ska bli så kul. Han börja bli större nu och intresset har gått mot ett annat håll än vad som var när han var mindre, så nu ska vi sätta hans prägel i rummet. Sen ska vi bygga ett sovrum till så vi har att göra!

Hanna Melldén Sandmark

Bor: Halmstad. 

Familj: Maken Johan, barnen Henri, 3, Wilhelm, 2. 

Gör: Förskollärare, ägare av Barnrumsinspo.se. 

Blogg: Barnrumsinspo.se

Instagram: @barnrumsinspo

TV: Redaktionens bästa klipp!
ANNONSSAMARBETE MED COLORAMA

Sätt färg på hemmahösten – 9 smarta inredningtips

När kvällarna blir mörkare är det dags att återvända till inomhusmyset. Passa på att förnya stilen i hemmet och förverkliga dina idéer nu innan vintern kommer. Coloramas inredningsexpert Julia tipsar om hur du väljer bland alla färger och tapeter.
tapeter

Hösten är en härlig tid för att satsa lite extra på hemmet, och förnya genom att måla om ett helt rum, sätta upp en tapet eller byta färg på en möbel. Vi översköljs av bilder på inspirerande hem hela tiden, men ibland kan det vara svårt att komma igång med sitt egna, då det finns så många tapeter och kulörer att välja mellan. Ska man vara djärv och satsa på något stormönstrat eller färgstarkt, eller något mer diskret som passar det mesta? Och klarar man av att göra jobbet själv?

Med rådgivning från de som kan blir allt så mycket lättare. På Colorama får du hjälp av utbildade experter inom färg, tapet, kulörmatchning och heminredning att hitta rätt produkter till just ditt projekt, utifrån ett brett sortiment. Här får du all vägledning som behövs för att uppnå ett lyckat resultat. Nedan bjuder Coloramas inredningexpert Julia på några tips om vad du ska tänka på inför valet av färg och tapet.

Välja färg och tapet – 9 smarta tips

1. Skapa harmoni med huset

När är huset byggt? Ta gärna reda på vilka stilar och färgval som var aktuella då för att väcka inspirationen. Att renovera och göra om enligt bostadens tidsepok skapar ofta ett harmoniskt och själfullt resultat.

2. Var inte rädd för mönster

Mönstrade tapeter ger hemmet en personlig och ombonad känsla. Och med moderna slitstarka non woven-tapeter, som du sätter upp direkt på en limmad vägg, är det lätt att mönsterpassa.

3. Hitta en röd tråd

Har du hittat en färgsprakande tapet som du fastnat för är det smart att skapa en röd tråd i färgsättningen till det intilliggande rummet. Du kan välja ett liknande mönster i en svagare nyans, eller plocka upp en kulör från tapeten. Ränder blir jättefint i kombination med mönster eftersom det neutraliserar och lugnar intrycket mer än en vit vägg.

4. Matcha med möblerna

Genom att utgå ifrån nyanserna på möblerna i rummet när du väljer tapet eller kulör så skapar du harmoni. De kanske kan fångas upp i ett tapetmönster, eller tvärtom, användas som kontrastfärger som bryter av mot väggarna.

mala om

5. Tänk på ljuset

Vilket väderstreck ligger rummets fönster i? Ljus från norr och öster ger en kall påverkan på kulörer, medan ljus från söder och väster påverkar kulörerna så de känns varma. Grått kan till exempel ändra sig från lila till blått, grönt och rosa. Desto ljusare grå kulör, ju mer förändras den av ljuset.

6. Testa med prover

Eftersom alla kulörer upplevs olika beroende på ljus och storlek på rummet rekommenderar vi alltid att provmåla. Måla gärna upp olika kulörprover på flera av väggarna i rummet och känn efter. En bra tumregel är att måla ungefär 1×1 meter stor yta. Ska du tapetsera är det bra att beställa eller låna med dig tapetprover hem för att se hur tapeten upplevs i rummet.

måla lister

7. Måla in lister och dörrar

Tar du upp en nyans från tapeten för att måla lister och dörrar med, skapar du ytterligare djup i rummet. I många fall ger det ett mjukare intryck än vitt. Men vill du ha klassiskt vita lister och dörrar finns det olika vita kulörer att välja mellan för att skapa känslan av varmt eller kallt.

8. Välj matt glans

När du ska köpa målarfärg ställs du inför valet av glansgrad. Vi rekommenderar att du väljer en så matt väggfärg som möjligt för snyggast finish, gärna Jotun Lady Pure Color eller Alcro ad.stil som båda två är slittåliga, avtorkningsbara och helmatta färger. De är premiumprodukter som står sig bra över tid.

barnrum
En fantasifullt mönstrad tapet kan vara fin i kombination med ränder.

9. Boka en konsultation

Det bästa tipset är att boka en konsultation i butik eller ett hembesök med någon av våra inredningsexperter. Under mötet går ni igenom projektet och du får berätta om dina tankar, behov och önskemål. Sedan träffas ni en gång till för presentation av designförslag.

Här hittar du fler tips!

Colorama.se hittar du fler experttips, mängder av inspiration och din närmaste Coloramabutik där du kan få personlig rådgivning.

Mest lästa artiklar