ANNONS FRÅN ALVAR PET

5 saker att tänka på när du väljer mat till en känslig hund

Att hitta rätt mat till hunden kan vara en svårnavigerad djungel.
Särskilt om den lille vännen är extra känslig.
Här är fem steg för att välja det mest optimala fodret till just din hund.

känslig hund får hundmat

EXTERN LÄNK: Hitta en diet som passar din hunds behov med Alvar Pets foderguide

Hur man ska tänka kring maten kan vara en av de mest utmanande sakerna som hundägare. Eftersom att varje hund har egna individuella förutsättningar, livsstil och preferenser går det aldrig att peka på ett givet svar om hur hunden bör äta.

Gemensamt för alla hundar är att de behöver en jämn tillförsel av energi och nödvändiga näringsämnen. Men med överkänsliga hundar kan tillvägagångssättet för utfodringen vara olika.

Här går vi igenom 5 steg till att hitta rätt med maten.

1. Hitta en lämplig proteinkälla

När hundar drabbas av foderallergi är det ofta orsakat av proteinet i fodret. Därför kan det vara bra att leta efter innovativa proteinkällor som din hund inte har ätit ännu om din hund är känslig. Insektsprotein kan vara ett sådant alternativ.

2. Foder med enkel innehållsförteckning

En kortfattad och enkel innehållsförteckning gör det enklare för dig att utesluta potentiella allergener i hundens diet. Inga specifika ingredienser bör undvikas för säkerhets skull – det du behöver ta hänsyn är endast din hunds individuella förutsättningar.

3. Tänk på hela dieten

Vad ger du din hund utöver fodret? Har du inte funderat tillräckligt på det kan det vara dags att se över detta. Här kan du med fördel prioritera tuggben som innehåller monoprotein, så som älg eller fisk, och naturligt hundgodis.

4. Håll koll på fodrets egenskaper

Olika symptom på överkänslighet kan vara relaterade till fodrets egenskaper. Om hunden har en kliande hud kan den, bortsett från allergier, behöva öka intaget av omega-fettsyror och om en hund upplever halsbränna kan den må bra av ett lägre fettinnehåll.

5. Ta hjälp av veterinär

Slutligen är det alltid att rekommendera att kolla upp en eventuell överkänslighet med en veterinär. Med utfodringstester och annan diagnostik kan du på så sätt hitta källan till din hunds reaktion.

EXTERN LÄNK: Hos Alvar Pet kan du hitta produkter för känsliga hundar – se utbudet här

FAKTA – Det här är Alvar Pet

Baserat på vetenskap – superkrafter från nordisk natur!

Alvar Pet grundades år 2020 i Finland och gör hundmat baserat på funktionella och naturliga ingredienser. Alvar erbjuder en skrädddarsydd foderplan utifrån varje hunds unika behov för att främja ett hälsosamt hundliv oavsett livsstadie.

Mest lästa artiklar