”Grannens katt bajsar alltid i vår sandlåda”

Vår grannes katter springer in på vår tomt och lämnar avföring i vår sons sandlåda. Hur löser vi problemet, undrar en av våra läsare. Här är expertens svar!


Vår grannes två katter springer alltid in på vår tomt och lämnar avföring i vår sons sandlåda. Det är väldigt tröttsamt och vi har försökt prata med grannen, men han lyssnar inte. Hur löser vi problemet?

Sara och Johannes

Svar:

Enligt lagen ska hund- och kattägare hålla sina djur under uppsikt

Ert kattproblem är inte ovanligt. Enligt lagen ska hund- och kattägare hålla sina djur under uppsikt. Hundägaren har ett strikt ansvar, men tyvärr finns inget sådant för kattägaren mer än när katten bevisligen ställt till skada, vilket gör att den vägen nog blir väldigt jobbig och mindre framgångsrik. Jag tycker att lagen ger utrymme för att kräva att ägaren tar bort skiten, om han är vettig borde det fungera och ge motiv för att hålla ordning på katterna.

På nätet kan ni hitta olika metoder för att hålla katter borta; jag rekommenderar vattenslangen: När katten fått en eller två rejäla duschar kommer den att passa sig. Katter tål vatten och djurskyddslagen tillåter detta. Om husse inte gillar det, vilket är mycket möjligt, har han ju en god anledning att hålla ordning på katterna.

Ulf Henricsson, Överste, fd internationell medlare

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar