Populära amazonpapegojor

Amazonpapegojor är vackra fåglar som kommer i många olika färger, och är populära som husdjur. Det tar en erfaren fågelägare för att hantera en papegojas personlighet och behov. De är sociala varelser som behöver mycket umgänge och uppmärksamhet. Innan du väljer en amazonpapegoja som husdjur, se till att du vet om allt som kommer krävas av dig för att ta hand om en av dessa fåglar på rätt sätt.


Blåpannad amazon

Blåpannad amazon (Amaxona aestiva) är en sydamerikans sorts amazonpapegoja och den vanligaste av amazonpapegojorna att hålla som husdjur eller burfågel.

Den blåpannade amazonen är komisk och aktiv och är naturliga artister. De älskar att vara med sina ägare och kommer spexa extra för att få uppmärksamhet. De är pratsamma och sjunger gärna och kan bli väldigt högljudda, varför de inte rekommenderas till boende i små utrymmen som i lägenhet (om du inte har mycket förstående grannar).

Gulkindad amazon

Gulkindade amazoner är karismatiska fåglar som snabbt knyter an till sin mänskliga familj. Vissa tenderar att välja sina favoritmänniskor och vara enpersonsfåglar. Gulkindad amazon har talang när det kommer till att sjunga och prata, men blivande ägare bör vara medvetna om att alla amazoner kan skrika och även gör det allt som oftast.

Orangevingad amazon

Den orangevingade amazonen är tillgiven och kärleksfull som husdjur och binder an till sina ägare. De har utmärkta språkkunskaper och charmiga personligheter. Men precis som många andra amazonpapegojor går orangevingad amazon genom ett hormonellt stadie när de når sexuell mognad. De kan bli aggressiva under denna fas, så ha detta i åtanke när du väljer en fågel som denna eller en annan amazonpapegoja och var säker på att du klarar av denna fas.

Gulnackad amazon

Den gulnackade amazonen är en kvick och rolig figur som är underbar som husdjur för aktiva fågelägare som vill skapa ett starkt band med sin fågel. Deras uppenbara intelligens och anmärkningsvärda förmåga för tal gör dem till en av de mest populära och välkända sorternas amazonpapegojor.

Gulhuvad amazon

Den gulhuvade amazonen är ett underbart och tillgivet husdjur förutsatt att de vuxit upp i fångenskap och handmatats sen ung ålder. De är intelligenta, har talang när det kommer till talförmåga och är charmiga fåglar som älskar att stå i centrum. Tänk noga över om du har tid att sätta av för den gulhuvade amazonen innan du införskaffar en.

Violettkronad amazon

Violettkronad amazon är en nyfiken och aktiv fågel av naturen. Precis som andra papegojor behöver de mental stimulans för att förbli friska och glada. Dessa fåglar skapar starka band med sina människor och måste ges tillräcklig tid för social interaktion dagligen för att må bra.

Sydlig mjölamazon

Den sydliga mjölamazonen är känd som den mest försiktiga och vänliga av amazonpapegojorna. De är tillgivna när de hålls som husdjur och skapar starka band med sina människor. På grund av sin mjuka natur är de ett utmärkt val för fågelägare som vill ha en större papegoja med en mer avslappnad attityd.

Rödkronad amazon

Lekfull och vänlig, rödkronad amazon som handmatats är ett utmärkt husdjur för familjen och njuter av att interagera med sin mänskliga flock. Den rödkronade amazonen är en fågel av god natur men de är även mycket nyfikna, något som vissa ägare menar gör dem mer benägna till bus än andra amazonpapegojor.

Vitpannad amazon

Den vitpannade amazonen är främst grön, med partier i vitt och blått i pannan. De har starkt röda ringar runt ögonen vilket gör att vissa kallar dem glasögonamazon. Vitpannade amazoner är vackra och intelligenta och kan vara underbara husdjur, med en tendens att binda an till en enda person.

Panama amazon

Panama amazonen är en fågel som fungerar väl som husdjur för familjen då den älskar att umgås med människor. Fågelns sociala natur gör dem till vänliga och tillgivna följeslagare. De är kärleksfulla men även mycket aktiva, vilket gör att de kräver en ägare som kan ge dem tillräckligt med stimulans. Det är enormt viktigt att de ges ett säkert område att klättra och leka på utanför buren varje dag.

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar