Stoppa fåglarna

Låt småfåglarna slippa att krocka med fönsterutorna och skräm bort jordgubbstjuvarna från trädgården. Så slipper du småfåglarna. 


Småfåglar som skadas eller bryter nacken efter att ha krockat med fönsterrutor är en tråkig, men tyvärr inte alltför ovanlig syn. Särskilt stora fönsterrutor kan vara svåra för dem att upptäcka i flykten. Ett enkelt sätt att avhjälpa detta är att sätta upp en silhuett av en rovfågel på fönstret. Då blir fåglarna rädda och aktar sig noga att flyga i den riktningen. Här har jag ritat av en jagande sparvhök, en fågel som finns i princip i hela Sverige. Skriv ut bilden och kopiera upp den i 350 – 400 procent, rita av på ett svart kartongark och tejpa fast eller fäst på annat sätt på fönsterrutorna.

Vi i villa ger dig allt inom kök, bad och inredning. Sparvhök.
Sparvhöken
är i naturlig storlek cirka 30-40 centimeter lång och har en vingbredd på cirka 60-80 centimeter. Den finns i hela landet och även en silhuett i mindre storlek skrämmer bort fåglar från fönsterrutorna och trädgårdslandet.

Vill du använda silhuetten utomhus som fågelskrämma, till exempel upphängd i ett träd eller på en pinne i landet, kan du såga ut den i plywood med figursåg. Måla den sedan svart med utomhus-färg. Måla sågytorna noga, så att de inte släpper in fukt och träet slår sig.

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar