ANNONS FRÅN OZONEAIR

Få bort röklukt med ozon

Ozon är ett effektivt sätt att neutralisera röklukt på, och få dina kläder, möbler eller bil att dofta ljuvligt. Det enda du behöver är en ozongenerator och tid för att utföra en behandling av utrymmet som är angripet av röklukt.

Det är en enkel och automatiserad process som tar ungefär två timmar per 30 kvm.

Hur får ozon bort röklukt?

Ozon är en gas som lätt reagerar med andra föreningar som kan oxideras. Föreningar som är anledningen till röklukt är av typen som kan oxideras. Det betyder att ozon reagerar med röken, omvandlar dess egenskaper och eliminerar i och med det lukten.

Ta bort röklukt med Ozon

Ozonbehandling med ozongenerator

Ozonbehandlingar som genererar ozon för att rena utrymmen från röklukt genomförs med en ozongenerator. Ozongeneratorn ser till att skapa ozon från syret i luften. 

När ozonet sedan sprids i utrymmet som behandlas reagerar det med föreningar och eliminerar röklukten.

Att tänka på vid ozonbehandling mot röklukt

Ozon är ett ämne som man ska hantera försiktigt och därför ska man följa instruktionerna som följer med en ozongenerator. Innan en ozonbehandling behöver du därför göra följande:

 • Se till att avskärma utrymmet som ska behandlas för röklukten. 
 • Stäng dörrar, fönster och täpp till ventiler. Täta också dörrspringorna. Finns det ingen dörr till utrymmet som ska behandlas kan man avgränsa det med byggplast. 
 • Ta ut husdjur och växter från utrymmet. 
 • Låt utrymmet vara i två timmar efter att behandlingen har avslutats innan ni går in i det behandlade utrymmet.

Få bort all röklukt

För att få bort röklukten i alla delar av utrymmet, i möbler och på kläder kan du göra följande för att underlätta för ozonet att komma åt överallt:

 • Öppna dörrar till skåp, garderober och luckor. 
 • Häng upp kläder


En ozongenerator kan hjälpa dig att få bort röklukt.

Utrymmen för ozonbehandling

De flesta utrymmen kan behandlas för att få bort röklukt, både stora och små utrymmen. Ozoneair har tre olika modeller på sina ozongeneratorer så att behandlingarna enkelt kan anpassas till storleken på utrymmet som ska behandlas. De vanligaste områdena för sanering av röklukt är: 

 • Sommar- och fritidshus
 • Husbil/husvagn
 • Villor och lägenheter
 • Båtar
 • Källare
 • Bilar
 • Vind
 • Krypgrund och torpargrund

Är ozon ett farligt ämne?

I höga doser är ozon är en farlig gas, dock kommer aldrig dosen ozon upp i skadliga nivåer under en ozonbehandling från Ozoneair. Ozoneairs ozongeneratorer arbetar i så kallade oscillerande intervaller för att nivån av ozon inte ska bli för hög och för att ozonet inte ska reagera med restprodukter som uppstår under behandlingen. Ozongeneratorer från Ozoneair tar bort risken och ger er en trygg och säker ozonbehandling. 

Följ alltid instruktionerna och rekommendationerna när du genomför en behandling för att få bort röklukt.

Inte bara röklukt som försvinner

Självklart är det inte bara röklukt som du kan få bort genom en behandling med ozon. Precis som röklukt kan du även eliminera lukter som husdjurslukt, urinlukt, mögel, brandlukt och obestämbara unkna lukter. En ozonbehandling tar bort alla typer av lukter på en och samma gång. Behandlingen tar även bort mögelsporer. 

Ozoneair och ozonbehandlingar

Det hela började med att företagets grundare, Johan Lundberg, ville hitta en lösning som en gång för alla tog bort den unkna lukten, som många har problem med, i familjens sommarstuga. Lösningen blev ozon och efter det har Johan fortsatt att utveckla sin idé och produkterna som nu finns spridda över hela världen och hjälper över 30 000 kunder att få bort röklukt och annan dålig lukt. Företaget har sitt huvudkontor i Luleå, där tekniken utvecklades, och fortsätter att växa med flera kontor runt om i världen. 

Produkten finns i tre modeller som alla genomför automatiserade och säkra processer för ozonbehandlingar. Ozongeneratorerna stänger av sig själva efter utförd behandling och det enda du behöver göra är att trycka på en knapp och avlägsna dig från utrymmet. 

Vanliga frågor kring att få bort röklukt

Hur lång tid tar det att få bort röklukt?

Det beror på hur stort utrymmet som ska saneras är. Det tar cirka två timmar för ett utrymme på 30 kvm att bli fritt från röklukt. Efter det ska utrymmet lämnas i ytterligare två timmar innan man använder det. Beroende på vad som passar er bäst kan man sanera hela hus eller lägenheter på en gång, alternativt dela upp ozonbehandlingarna för olika väl avgränsade utrymmen.

Vad ska jag tänka på inför en behandling för att få bort röklukt?

Du ska följa rekommendationer och råd som följer med ozongeneratorn, bland annat att ta bort växter och djur från utrymmet, täta utrymmet som ska behandlas och att låta utrymmet vara under två timmar efter behandlingen. Se även till att hänga fram textilier eller kläder där röklukten har fastnat för att ozonet ska komma åt ordentligt. 

Är en ozonbehandling farlig?

Rätt utfört är en ozonbehandling med ozongenerator från Ozoneair ofarlig. Ozongeneratorerna utför en automatisk process som stängs av när utrymmet är sanerat. Genom den innovativa tekniken med oscillerande intervaller kan du vara trygg med att processen är säker för både människor och material i utrymmet som behandlas.

Kan alla typer av utrymmen behandlas och blir fria från röklukt?

Ja, alla utrymmen som kan avgränsas så att ozonet kan arbeta i fred går att behandla. 

Köp en Ozongenerator från Ozoneair

Mest lästa artiklar