Vi fixade drömgaraget

Många drömmer om fina kök och härliga badrum, men är inte detta egentligen det allra mest avundsvärda? Ett drömgarage. Här finns plats för allt. Inklusive en bil!

Däckförvaring. De är stora och de är otympliga. Men så här på väggen tar de inget golvutrymme i anspråk.

Takförvaring. Här finns plats för långa plankor, skidor och annat som man inte använder så ofta.

Grova krokar för tyngre och otympliga föremål som är lite mer utrymmeskrävande.

Fri golvyta. Det här är ett garage som rymmer mycket förvaring men först och främst är det ett garage. För här bor ögonstenen, den gamla PV:n från 1965 hela vinterhalvåret.

Ljust inne. Det nybyggda garaget planerades med flera fönster så att det skulle kännas ljust. Tre små på ena långsidan och ett större på den andra.

Dörr till ytterligare förvaring. Här bakom råder fortfarande kaos, men här finns ett varmförråd som ska bli Lottas hobbyrum.

Häng upp redskapen. Utnyttja väggarna maximalt. Det är då det blir ordning. Här hänger alla trädgårdsredskap nära till hands vid utgången.

Prylarna du behöver


Det nybyggda fristående garaget är främst av allt till för att förvara ögonstenen, en PV från 1965.

Här bor: Familjen Lantz

Önskemålet med garaget: Först och främst att det verkligen skulle vara ett garage, att Håkans fina PV skulle kunna bo här inne. Men då var det tvunget att röjas och få ordning på allt det andra, trädgårdsredskapen, gungstolen och en snickarbänk som man också ville ha plats för.

 Till och med gungstolen fick en egen plats att hänga på med den nya garageförvaringen.

Längs ena långsidan finns det plats nog för en snickarverkstad. Här ryms både arbetsbord och förvaring för alla små muttrar och skruvar. All inredning från Elfa.

5 smarta tips till supergaraget

Gör en önskelista på allt du verkligen vill förvara i garaget. Ska bilen fortfarande få plats? Behöver du en snickerboa? Är det isolerat så färg och annat frostkänsligt kan förvaras här?

Utnyttja väggarna maximalt. Gör förvaringen överskådlig.

Tänk stort och smått. Lådor i olika storlekar är utmärkt för att förvara spretiga saker som olika typer av sladdar, allt som har med el att göra eller penslar och sånt.

Golvval. Vilket golv du ska ha beror mycket på om du vill att bilen ska stå i garaget. Men enkelt och underhållsfritt är en klassisk gjuten betongsula. Vill du lägga in en annan typ av golv och ha bilen där, då måste du kolla att golvet tål tyngden av en bil.

Utnyttja taket. Plankor, skidor och windsurfingbrädor förvaras lämpligen under taket. Använd taknockarna eller annat för att få stöd.


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar