Ledare: När skapande blir stress…

Jag har svårt att sätta gränser för mina husprojekt.


Jag visste till exempel i princip ingenting om trädgård innan jag flyttade till hus. Inte hur man sköter en, inte vad olika blommor och växter heter. Jag har nu lagt ner enorma summor på olika små och stora plantor, gödsel och jord. Varje år flyttar jag runt alla mina blommor i rabatterna eftersom jag inte är riktigt nöjd med var de står.

Väldigt ofta är det kul och givande men nästan lika ofta tycker jag att det är stressande. Jag vill ha tid att ligga och läsa i solen också. Eller grilla. Eller träffa kompisar. Varför ska det som är så fullt av skaparkraft så lätt falla över i pliktkänsla?

Mitt mål nu är att ha proppfulla rabatter som sköter sig själva efter vårstädningen. Och att skaffa mig fler gammaldags rosor och pioner för det tycker jag är blommor som ger valuta åt slitet.

Vår eminenta trädgårdsskribent Lisa Winnerlid har massor av trädgårdsår med sig i bagaget. Här i tidningen listar hon sina allra bästa pioner. Klipp ur och spar, det ska jag göra!

I nästa nummer presenterar vi en nyputsad tidning. En nyhet är att vi gör vår trädgårdsbevakning mer praktisk. Vi inför också fler nyheter och skriver mer om människor. Våra experter tar en större roll också.

Vårt mål är att ni ska tycka att vi är den allra bästa tidningen om hus.Vi ska hjälpa er att få fatt i er skaparglädje, utan att den stressar er för mycket. Vi ska också hjälpa er att stilla skräcken för vad våra hus ska hitta på, så håll utkik i nästa nummer!

Stina Abenius, ViV nr 4/2010

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar