ANNONS FRÅN BIOZONE

Så får du ett rent och luktfritt inomhusklimat!

Inomhusluften är viktig för vår hälsa och måste därför vårdas väl. En luftrenare är ett effektivt sätt att motverka dålig luft, lukt, bakterier och virus.

Det är vanligt att man glömmer bort att värna om luften på både kontoret och hemma, trots att det är här vi spenderar mesta delen av vår tid. Exempelvis kan mattor, plast, isolering och ventilationstrummor skapa dålig och förorenad luft som bidrar till en skadlig inomhusmiljö och kan i värsta fall bidra till att man utvecklar allergier. 

BioZone använder sig av plasmateknologi och UV-strålning som renar luften från både oönskade partiklar och dålig lukt. Pär Ederstål, vd på BioZone, menar att deras luftrenare använder en unik teknologi som är grundligt testad mot virus, bakterier och mögelsporer. Här kan du läsa mer om hur BioZone hanterar bakterier och virus.

– Ren luft är en förutsättning för en hälsosam vardag. De gaser, bakterier och mögelsporer som sprids i inomhusmiljön kan påverka oss negativt. En luftrenare från oss renar luften och skapar ett mer hälsosamt inomhusklimat – och bidrar till en bättre vardag. 

BioZones luftrenare laddar om den elektriska spänningen i luften vilket gör att partiklarna dras till varandra och blir för tunga för att vara luftburna. De farliga ämnena hamnar då på golvet, istället för i luften, vilket minskar risken för att man ska andas in dem. 

Rena skolan, kontoret eller hemmet

Luftrenare från BioZone fungerar i alla typer av inomhusmiljöer där man vill fräscha upp luften och motverka hälsoproblem. Då en luftrenare även tar bort dåliga lukter kan man använda den i exempelvis soprum för att både motverka dålig lukt samt för att hämma bakterietillväxten.

– Våra luftrenare funkar lika bra på skolor och i bostäder som på kaféer och kontor. Användningen av en luftrenare gör även att man kan vistas i mögelskadade rum då den tar bort skadliga partiklar, säger Pär och fortsätter: 

– En luftrenare är en billigare och mer miljövänlig lösning än att exempelvis kyla ned soprum. Vår teknik bryter ned bakterierna istället för att endast maskera dem.

De flesta andra luftrenare använder sig av passiv luftrening, vilket innebär att luften sugs in i en fläkt som i sin tur filtrerar bort oönskade ämnen genom ett filter. Denna typ av luftrenare är dock inte lika effektiv då partiklar kan ta sig igenom filtret samt att de kräver kontinuerlig rengöring och filterbyten. 

BioZones luftrenare fungerar oavbrutet från att du startar den och du slipper tänka på varken filterbyten eller ansträngande rengöringsprocesser. 

– En luftrenare från BioZone är en bättre, billigare och hållbar lösning om man vill rena sin inomhusluft från bakterier och lukter, avslutar Pär. 

Läs mer om BioZone och hitta en luftrenare som passar dig och dina behov här! 

Mest lästa artiklar