10 tips: Så fixar du den bästa nyårsfesten

Ska ni ha nyårsfest hemma hos er i år? Här är 10 tips på hur du fixar årets bästa och mest minnesvärda villafest!


 1. Välkomna gästerna med pompa och ståt

 

Byt ut tomtarna och renarna mot levande ljus och glitter. Och glöm för all del i världen inte att lysa upp villan riktigt ordentligt. Gästerna ska veta vilket hus på gatan som nyårsfesten äger rum i!

Källa

2. Starta igång festen med en välkomstdrink och gott tilltugg

Varför inte bjuda på något vi vet att alla gäster kommer tycka om? Minihamburgare brukar gå hem hos de flesta! Tänk bara på att kolla om någon av gästerna är t.ex. vegetarian eller glutenallergisk så att du kan anpassa vissa hamburgare för dessa gäster.

Källa 

3. Visa kvällens nyårsmeny

 

Ett kul sätt att visa vad ni kommer att bjuda på under nyårsmiddagen. Skriv ut kvällens meny och gör en gullig detalj som på bilden – vik en duk som ser ut som en kavaj.

Källa

Läs mer här: Glöm inte hunden när ni firar nyår!

4. En festlig dukning

 
En enkel guldduk fixar härlig nyårsstämning.

Dukningen till nyårsmiddagen är viktig. En fin och festlig dukning skapar du enkelt med t.ex. en glitterduk, levande ljus, ballonger i silver eller guld och vaser med blommor.

Källa 

5. Efterrätt med champagne och guld! 

Hummer, ostron och oxfilé i all ära, men efterrätten är ju ändå bäst! Servera något festligt och gärna med champagne som en av ingredienserna! Här är en kul och glittrande efterrätt i form av muffins med glasyr, champagne och ätbart glitter.

Källa

Läs mer här: 6 festliga efterrätter till nyårsmiddagen!

6. Roliga lekar

Trött på stela nyårsmiddagar? Varför inte leka lite roliga lekar efter middagen som får igång stämningen. Exempel på lekar kan vara att alla gäster ska få skriva ner sina nyårslöften som ni sedan lägger i en hög och låta gästerna gissa vems löften det är. Eller att ni förbereder kort som gästerna får besvara (t.ex. vad var ditt pinsammaste ögonblick detta år och vilken händelse är du mest stolt över?). 

Källa

 

7. Hyr ett fotobås

Hyr ett fotobås och köp rolig rekvisita – garanterad succé hos alla gäster på festen!

Källa

8. Guest, I am your host.


Varför ha en vanlig nyårsfest när ni kan ha en nyårsfest med ett tema? Star Wars, glitter eller 20-talstema – det är bara att välja.  

Källa 

9. Det viktigaste för en lyckad nyårsfest – ett dansgolv!

Bär bort lite möbler i vardagsrummet, sätt på musik och sprid ut glitter på golvet – vips har du skapat det perfekta dansgolvet mitt i vardagsrummet. 

Källa 

10. Bjud på fantastisk fyrverkeri-show

 

Avsluta festen som en nyårsfest bör – med massvis med fyrverkerier vid tolvslaget!

Källa

 

Enkla knepet – så gör du rent silversmycken 

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar