Det trådlösa hemmet

Med trådlösa prylar kan du njuta av din hemmaunderhållning på ett friare vis. Här är apparaterna som kan både förenkla och försköna din tillvaro!

Streama musik med ett knapptryck
SoundTouch Wi-Fi är ett nytt musiksystem från Bose där din musik streamas över Wi-Fi till en eller flera musikenheter som kommunicerar trådlöst mellan olika rum. Du kan göra sex förinställda val av musiktjänster, spellistor eller radiostationer som nås genom att du trycker på en enda knapp. Till systemet lanseras även en app som gör att du kan använda din smartphone eller surfplatta som extra fjärrkontroll. Från 3 799 kronor. Bose.

Trådlöst via wi-fi eller bluetooth?

Hemteknik kan vara trådlös på flera sätt. Den kan vara sladdlös och alltså drivas av ett uppladdningsbart batteri. Den kan vara trådlös med bluetooth som apparaterna kommunicerar med varandra via och den kan också vara trådlös genom att apparaterna är anslutna till ditt trådlösa wi-fi-nätverk och kommunicerar med varandra genom det.

Spara dina bilder och filer i ett moln

Trådlös lagring blir mer och mer populärt och många väljer att spara bilder och filer från sina telefoner och datorer till så kallade molntjänser.

I ett moln kan alla i familjen lagra sina filer och komma åt dem var de än är i världen. Lagringsmoln kan du bland annat få genom din internettjänst, ditt Apple-id, via din domän- eller virusskyddstjänst eller genom Google. Du kan också skapa ditt eget lagringsmoln med hjälp av en NAS (Network Attached Storage), den fungerar som en vanlig extern hårddisk men kan kommas åt från flera datorer samtidigt och även när du exempelvis är på resa. Alla familjemedlemmar kan få varsin privat mapp på er NAS samtidigt som ni har en gemensam för exempelvis musik eller filmer.

Nattugglans bästa vän
Logitech Wireless Illuminated Keyboard K800 är ett uppladdningsbart tangentbord med bakgrundsbelysning som tänds när det blir mörkt – om du skriver. 1 099 kronor, Logitech.

Gammal dator utan bluetooth?
Har du en gammal dator utan bluetooth och wi-fi men med musik som du vill kunna lyssna på i dina högtalare? Med ljudöverföraren Zombee WA-100 är problemet löst. En USB-sticka sätts in i datorn och en mottagare kopplas in i valfri högtalarutrustning, 299,90 kronor, Teknikmagasinet.

Stäng av allt med en knapp
Med en fjärrströmbrytare kan du stänga av och sätta på upp till 20 enheter från en och samma fjärrkontroll, maximal belastning 2 300 W, 279,90 kronor/2-pack, Teknikmagasinet.

Musik i alla riktningar
Zikmu Solo är en trådlös fristående högtalare med en kraft på 100 W och en form som skapar en stor ljudradie. Zikmu Solo, 7 999 kronor, Parrot.

Minimalistisk hemmabio
Hemmabiosystemet Play från Sonos styrs helt trådlöst från din smarta telefon eller surfplatta. Den enda sladd som behövs (förutom ström) är en nätverkssladd till ditt hemmanätverk. Systemet innehåller ljudlimpan Playbar, två extra högtalare Play:3 och en SUB (som ger bas). Hemmabiosystem, 14 494 kronor, www.sonos.com/shop.

Gör TV:n till video-telefon
60-tums-TV:n LC-60LE841S har 3D och LED-bakgrundsbelysning men också en smart-tv-funktion via vilken du kan använda ett stort antal appar för exempelvis sociala medier, musikspelning eller Skype. Med ett trådlöst tangentbord blir TV:n såväl telefon som dator.
Pris 25 000 kronor, Sharp.

Tangentbord för surfplattan
FabricSkin Folio är ett bluetoothtangentbord för surfplattor. Det är tangentbord, ställ och skydd i ett och finns i flera färger och material (bland annat läder och bomull). Pris 1 499 kronor, Logitech.

Järnkoll på vädret i mobilen
Med denna nya väderstation kan du hålla koll på vädret och temperaturen runt och i ditt hem. Placera ut sensorer på åtta platser i hemmet och ha exempelvis koll på om fuktnivån stiger i källaren när du är bortrest. Väderstation Anywhere Weather, 1 699 kronor, Oregon Scientific.

Trådlös fotoframkallning
Expression Photo XP-850 är en liten bläckstråleskrivare som kan du skriva ut trådlöst på. Du kopplar upp dig via ditt hemmanätverk och kan även kopiera och faxa via det. Du kan dessutom skriva ut fotografier i en kvalitet som ska hålla i 300 år i ett fotoalbum. Pris 2 599,90 kronor, Epson.

Picknickhögtalare
Den bärbara högtalaren UE Boom är trådlös och går att ta med sig på utflykten (den har 15 timmars batteritid och är smuts- och vattenavvisande). Den finns i flera färger, spelar musik i 360 grader och kan parkopplas. Pris 1 790 kronor, Ultimate Ears.

Retro utan trådar
Samsungs rörförstärkare och trådlösa högtalardocka för smarta telefoner och surfplattor är en nyhet som med sin design för tankarna tillbaka i tiden. Högtalare E750, 5 000 kronor, Samsung.

Välj bland 13 000 radiokanaler
Med internetradion Sagemcom RM50 kan du välja bland över 13 000 radiokanaler från jordens alla hörn. Den har dessutom vanlig FM-radio och kan spela musiken du har på din smarta telefon eller surfplattta via ditt hemmanätverk. Internetradio RM50, 899 kronor.

CD, radio, USB, DAB och bluetooth
I ljudsystemet LG CM3330 kan du spela CD och MP3-CD, lyssna på vanlig radio men också på musik trådlöst från exempelvis din telefon (eller via USB så laddas den samtidigt!) eller dator via bluetooth. Den har även stöd för DAB-teknik. Pris 3 499 kronor, LG Electronics.

Lurar som lever sitt eget liv
Med bluetooth-hörlurarna Zik kan du lyssna på musik i lurar utan att behöva bära med dig telefonen eller musikspelaren. Passar utmärkt om bara en familjemedlem vill titta (och lyssna) på film. Låtval och volym styrs från en pekskärm på den högra hörluren och så fort du tar av dig lurarna hamnar de i standby-läge. Hörlurar Zik, 3 990 kronor, Parro


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar