Inredningsexperten: Smart förvaring för tvättstuga, barnrum och garage

Vi i Villas inredningsexpert Jasmina svarar på läsarnas frågor om smarta förvaringslösningar i tvättstuga, barnrum och garage. 


Hjälp, det hänger tvätt i hela huset – finns det någon smart torkställning?

Vi är en familj som bor i ett mindre hus med liten tvättstuga, utan torkskåp eller någon bra plats att hänga tvätten. Vi har tvätt som hänger överallt i huset och tvätthögar med ren tvätt i alla rum. Finns det några tvätthängare som inte tar så stor plats eller något bättre sätt att hantera tvätten?

Magnus i Täby

Svar: Det finns en hel del fina torkställningar att hitta i dag. Iris Hantverk är ett superbra märke när det gäller tvätt och städ. Norrgavel har också ett stort, fint städ- och tvättsortiment. Min personliga favorit måste nog ändå bli danska Skagerak som har otroligt fina och påhittiga torkställningar. De är lite dyrare men det kan det kanske vara värt om ni ska ha torkställningen stående framme. 

Försök också att torka tvätten utomhus när vädret tillåter det och testa några knep för att göra tvättandet lite roligare – köp fina burkar att förvara tvättmedlet i och snygga tvättkorgar för smutskläderna. Det finns oändligt många fina korgar hos bland annat Granit, House Doctor och Åhléns. Har man fina tvättkorgar som blir en del av inredningen behöver en “tvätthög” inte se ful eller stökig ut. Ett annat tips är att ha två olika tvättkorgar – en för ren tvätt och en för smutsig tvätt så att ni håller koll.

Foto: Skagerak

Smart förvaring för leksakerna?

Vi är en barnfamilj med barn i åldrarna 3, 5 och 7 år. Vi har leksaker och pysselprylar utspridda i hela huset. Jag förstår att det måste finnas leksaker framme och att kräva att de ska lägga tillbaka sakerna på platsen där de tog den är nästintill omöjligt. Har du några tips på hur vi ska få ordning hemma?

Majida

Svar: Jag tror de flesta småbarnsföräldrar känner igen sig i detta. Satsa på en förvaringsstation i varje rum. Köp fina förvaringskorgar eller påsar som får bli en del av inredningen. Ha en påse för lego, en för klossar och så vidare. Här hemma använder vi oss av Tellkiddos fantastiska papperspåsar, det är det bästa köp jag gjort på länge. Du hittar dem på Tellkiddo.com. Lycka till!

Foto: Only Deco Love

Förvaringstips till garaget, tack!

Nu ska alla trädgårdsprylar snart in för hösten – vi har cyklar runt gården, golfset i sovrummet och vinterdäck ute i carporten. Vi vill hitta ett sätt att förvara alla dessa otympliga saker i garaget – har du något tips?

Jenny S

Svar: Sätt upp ett smart hyllsystem från golv till tak i garaget. Där ryms allt från verktyg till bildäck. Ikea, Elfa (finns hos Krauta m fl) och Duratrax (finns hos Byggmax m fl) har bra hyllsystem. I ert fall skulle jag främst rekommendera Elfa och Duratrax – deras hyllor är specialanpassade för tyngre prylar som cyklar och vinterdäck. 

Jasmina Bylund

Ålder: 28 år.

Familj: Sambon Peder och sonen Winston, 1 år.

Bor i: Sundbyberg.

Gör: Inredare och driver Wiho Design. Så händig är jag: ”Jag gör det mesta hemma – målar, skruvar upp tavlor och hyllor och har alltid något projekt på gång.”

Mitt bästa budgettips: ”Måla om saker som du tröttnat på! Nästan allt kan målas om bara man ruffar upp med sandpapper först.”

Blogg: Jasminabylund.blogg.se

Har du en fråga till Jasmina? Maila expert@viivilla.se och märk ditt mail med Inredning.

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar