Färg eller tapet till barnrummet?

Tapet eller färg till väggarna i barnrummet – vad är mest tåligt och hållbart? Vi i Villas inredningsexpert svarar på läsarfrågan.


Ska vi ha väggfärg eller tapet till barnrummet? Idag har vi vita väggar men de blir så solkiga, särskilt runt sängen. Finns färg som är lätt att tvätta av, eller ska jag tapetsera i stället?                 

Stefan

Svar: Grått är en väldigt tacksam färg som dessutom är trendig just nu. En färg som drar lite åt det grå hållet, som en gröngrå nyans, gör att smutsen inte syns lika lätt. Det blir allt vanligare med färg på väggarna och blåa, gröna och rosa nyanser används i alla möjliga rum. De flesta färger är avtorkningsbara, men tänk på kvaliteten. Köp hellre lite dyrare färg hos en riktig färghandel om du vill ha ett fint resultat.

Tapet kan också bli väldigt effektfullt i ett barnrum. Ferm living, Littlephant och Majvillan är alla specialister på barntapeter. Däremot är inte alla tapeter avtorkningsbara, så kolla det innan du köper. Barnrumstapeter slits en del så satsa på en som är tålig och hållbar.   

Jasmina Bylund

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar