Boktips – Ny läsning om gamla ting

Boosta dig själv med inspiration från nya kreativa böcker inom inredning och antikens värld. Lekfullt, spännande och lärorikt!

Med känsla för antikt

För att skapa ett hem med antikviteter behövs inte miljoner på banken, bevisar bokens författare. Här får du tips på hur du snyggt kan låta ärvda saker bli en naturlig del av din inredning och hur du skapar ett levande hem med antikviteter.  Av Marie-Louise Douglas, 139 kronor, Semic.

Antikviteter i modern miljö

En idé- och inspirationsbok för alla som är intresserade av antikviteter. Här får du lära dig hur man ser skillnad på en ­nyproducerad möbel och en antik. Hur man värderar möbler, och hur man kan inreda antikt i ett modernt hem. Av Karin Laserow och Britt Berg, 269 kronor, ­Norstedts.

Stolar från ­Lindome

En fascinerande historia om Lindomestolarna som idag är ett känt begrepp i antiksammanhang. Hur kom det sig att bönderna i Lindome plötsligt började tillverka modemöbler? Rikt bildmaterial av en produktion som saknar motsvarighet i hela Skandinavien.
Av Birgitta Martinius, 219 kronor, Ica bokförlag.

Samlarobjekt: Moderna designklassiker

Här möter du moderna designklassiker, i såväl gamla som nya bekantskaper. Serie om tre pocketböcker där du i varje bok hittar nästan 100 av de mest inflytelserika och berömda skapelserna från det senaste århundradet. Av Colin Hall, 97 kronor per bok, ­Norstedts.

Underbara Clara; vintagepimp och hemmafix

Boken för dig som älskar retrostilen och hemmafix. Här finns fullt med praktiska tips på hur man gör för att fynda på loppis, och vilka pysselprojekt du kan hitta på när det kliar i fingrarna. En bok där du får utlopp för din kreativitet. Av Clara Lidström, 169 kronor, Bonnier fakta.

Från loppis till salong

En bok fylld av fantasi och lekfullhet, som får oss att se miljön omkring oss med nya ögon. Fylld med idéer för alla grejer vi släpar hem från loppis eller fyndhörnan från möbelvaruhuset. Tänk nytt, överraska och släpp fram din kreativitet! Och ha roligt! Av Ida Magntorn, 159 kronor,
Ica bokförlag.

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar