9 finaste sommardukningarna – för studentfirandet eller midsommarfesten!

Pastellfärgade girlanger, blommigt porslin och grönskande bordsdekorationer. Maxa sommarens festligheter med vackra dukningar. Inspireras här av årets trender!

sommardukning

Nu är blomstertiden äntligen kommen, och med det även det härliga utomhuslivet. Oavsett om du ska hålla ett stort examensfirande eller bara bjuda in några bekanta på en mysig middag, så hittar du tjusiga sommardukningar att inspireras av här. Trevlig sommar!

En rosa dröm

sommardukning
Foto: Søstrene Grene.

Linnedukar och skära blommor är en ljuvlig kombination, visar Søstrene Grene. Placera några udda, små vaser på bordet och sätt en snittblomma i varje – jättedekorativt, tycker vi.

Tidlös dukning

sommardukning
Foto: Rörstrand.

Den svenska designklassikern Mon Amie passar perfekt till sommarens plockmat. Här matchas porslinet med andra blåvita Rörstrand-ikoner och björkkvistar. 

Fint inne som ute

sommardukning
Foto: Cervera.

Gör en enkel knut på tygservetten och vips har du en snitsig dukning! De vita Swedish Grace-tallrikarna hittar du på bland annat Cervera.

Färgmatcha vågorna 

Foto: Fyrklövern.
sommardukning
Foto: Fyrklövern.

Det är inte bara vaser som kan pryda ett bord – några rejäla krukor gör definitivt intryck! Låt gärna sittkuddar, porslin och duk gå i samma nyans för en harmonisk helhet. Här ser vi den blommönstrade, blåvita porslinserien Aspvik från Fyrklövern, som har tagits fram i samarbete med Micael Bindefeld.

Grönskande valv

Foto: Rusta.

Skapa en blomstrande inramning med en dekorationsbåge med solcellslampor, den här kommer från Rusta och fästs i bordskanten med en skruvanordning. 

Förläng kvällen

Foto: Ikea.

Skapa små rum i trädgården och njut av att sitta ute längre med rätt sorts belysning. Hopfällbara bord och stolar gör det enkelt att hitta nya favoritplatser på tomten, just de här finns på Ikea.

Ta mig till havet

Foto: Chamois.

Ta textilierna på allvar med den här marina kollektionen från Chamois. De snygga dukarna matchas med fördel med vitt porslin.

Pastellfest

Foto: Lagerhaus.

Sött och skirt! Pasteller är den perfekta paletten för examensfester och födelsedagar, som Lagerhaus visar här.

Strandnära sommardukning

Foto: Fyrklövern.

Tallrikar i oregelbundna former, som om de slipats av vågorna. Få strandkänsla hemma med snäckor och fint porslin från Fyrklövern

Läs också: Torkade blommor – trenden som håller i vasen!


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar