Nytt & Nyttigt maj -07

Designade duschar och dimmers, insektsmagneten Mosquito Magnet och världens minsta espressomaskin - läs om nya och nyttiga saker här!

Krumelurer i hörnet

Pigga upp duschhörnan med några krusiduller! Duschen Niagara med mönstret Twist som är formgivet av Kristina Eldon kan vara ett kul tillskott i badrummet. De böjda dörrarna är invikningsbara och finns i flera olika mått och kostar från 6 590 kronor. För mer information se www.inr.se eller 040-670 15 30.

Följ den röda tråden


Trädgårdsvask

En flyttbar och hopfällbar trädgårdsvask som passar bra
när du till exempel ska plantera om plantor eller skölja rotfrukter. Kranen kopplas smidigt till trädgårdsslangen. Stativet är i rostfritt stål och är försett med två hjul. Vasken är 80 lång, 38 centimeter djup och 80 centimeter hög och kostar 495 kronor på Willab Garden. För mer information se www.willabgarden.se eller 0431-686 00.

Designad dimmer


Myggfritt ute!

Äntligen har den kommit – produkten alla längtat efter! Insektsmagneten Mosquito Magnet lockar till sig myggor och oskadliggör dem genom att suga upp dem i en behållare. Fungerar på ett område på 2 000 kvadratmeter! Inga giftiga bekämpningsmedel behövs. Mosquito Magnet kostar 5 495 kronor på Lantmännen Granngården. Mer information finns på www.granngarden.se eller 0771-222 444.

Värsting av värstingar


Eldklot i trädgården

Häng upp detta eldklot i ett träd eller vid husets gavel och du kan njuta av ett härligt ljusspel i trädgården på vårkvällarna. Elden består av en marschall eller ett ljus avsett för utomhusbruk. Klotet finns i tre olika storlekar (20, 25 och 30 centimeter i diameter) och kostar 299, 369 respektive 450 kronor på www.tradgardsrum.se

Funkisfriggebod i paket


Smart för spröjsen

Nu är det dags att putsa dina fönster! Alla som har fönster med löstagbar fönsterspröjs vet att det kan vara svårt att få bort dessa när det behövs. Prova då det lilla specialverktyget Spröjsann som lätt och skonsamt tar bort fejkspröjs. Fönstren repas inte och fingrar skonas! Kostar 39 kronor på www.smartasaker.se, 08-736 09 99.

Världens minsta espressomaskin?


Matcha muggen

Gör badrummet enhetligt genom att välja en färg på detaljerna. Kornblå WC-borste 129 kronor, mugg med lock 59 kronor och tvålpump 79 kronor. Säljs i inredningsbutiker och i Miques egna butiker. Mer information på www.mique.se eller 033-20 75 30.

 

TV: Redaktionens bästa klipp!
ANNONSSAMARBETE MED COLORAMA

Sätt färg på hemmahösten – 9 smarta inredningtips

När kvällarna blir mörkare är det dags att återvända till inomhusmyset. Passa på att förnya stilen i hemmet och förverkliga dina idéer nu innan vintern kommer. Coloramas inredningsexpert Julia tipsar om hur du väljer bland alla färger och tapeter.
tapeter

Hösten är en härlig tid för att satsa lite extra på hemmet, och förnya genom att måla om ett helt rum, sätta upp en tapet eller byta färg på en möbel. Vi översköljs av bilder på inspirerande hem hela tiden, men ibland kan det vara svårt att komma igång med sitt egna, då det finns så många tapeter och kulörer att välja mellan. Ska man vara djärv och satsa på något stormönstrat eller färgstarkt, eller något mer diskret som passar det mesta? Och klarar man av att göra jobbet själv?

Med rådgivning från de som kan blir allt så mycket lättare. På Colorama får du hjälp av utbildade experter inom färg, tapet, kulörmatchning och heminredning att hitta rätt produkter till just ditt projekt, utifrån ett brett sortiment. Här får du all vägledning som behövs för att uppnå ett lyckat resultat. Nedan bjuder Coloramas inredningexpert Julia på några tips om vad du ska tänka på inför valet av färg och tapet.

Välja färg och tapet – 9 smarta tips

1. Skapa harmoni med huset

När är huset byggt? Ta gärna reda på vilka stilar och färgval som var aktuella då för att väcka inspirationen. Att renovera och göra om enligt bostadens tidsepok skapar ofta ett harmoniskt och själfullt resultat.

2. Var inte rädd för mönster

Mönstrade tapeter ger hemmet en personlig och ombonad känsla. Och med moderna slitstarka non woven-tapeter, som du sätter upp direkt på en limmad vägg, är det lätt att mönsterpassa.

3. Hitta en röd tråd

Har du hittat en färgsprakande tapet som du fastnat för är det smart att skapa en röd tråd i färgsättningen till det intilliggande rummet. Du kan välja ett liknande mönster i en svagare nyans, eller plocka upp en kulör från tapeten. Ränder blir jättefint i kombination med mönster eftersom det neutraliserar och lugnar intrycket mer än en vit vägg.

4. Matcha med möblerna

Genom att utgå ifrån nyanserna på möblerna i rummet när du väljer tapet eller kulör så skapar du harmoni. De kanske kan fångas upp i ett tapetmönster, eller tvärtom, användas som kontrastfärger som bryter av mot väggarna.

mala om

5. Tänk på ljuset

Vilket väderstreck ligger rummets fönster i? Ljus från norr och öster ger en kall påverkan på kulörer, medan ljus från söder och väster påverkar kulörerna så de känns varma. Grått kan till exempel ändra sig från lila till blått, grönt och rosa. Desto ljusare grå kulör, ju mer förändras den av ljuset.

6. Testa med prover

Eftersom alla kulörer upplevs olika beroende på ljus och storlek på rummet rekommenderar vi alltid att provmåla. Måla gärna upp olika kulörprover på flera av väggarna i rummet och känn efter. En bra tumregel är att måla ungefär 1×1 meter stor yta. Ska du tapetsera är det bra att beställa eller låna med dig tapetprover hem för att se hur tapeten upplevs i rummet.

måla lister

7. Måla in lister och dörrar

Tar du upp en nyans från tapeten för att måla lister och dörrar med, skapar du ytterligare djup i rummet. I många fall ger det ett mjukare intryck än vitt. Men vill du ha klassiskt vita lister och dörrar finns det olika vita kulörer att välja mellan för att skapa känslan av varmt eller kallt.

8. Välj matt glans

När du ska köpa målarfärg ställs du inför valet av glansgrad. Vi rekommenderar att du väljer en så matt väggfärg som möjligt för snyggast finish, gärna Jotun Lady Pure Color eller Alcro ad.stil som båda två är slittåliga, avtorkningsbara och helmatta färger. De är premiumprodukter som står sig bra över tid.

barnrum
En fantasifullt mönstrad tapet kan vara fin i kombination med ränder.

9. Boka en konsultation

Det bästa tipset är att boka en konsultation i butik eller ett hembesök med någon av våra inredningsexperter. Under mötet går ni igenom projektet och du får berätta om dina tankar, behov och önskemål. Sedan träffas ni en gång till för presentation av designförslag.

Här hittar du fler tips!

Colorama.se hittar du fler experttips, mängder av inspiration och din närmaste Coloramabutik där du kan få personlig rådgivning.

Mest lästa artiklar