Nytt & Nyttigt maj -07

Designade duschar och dimmers, insektsmagneten Mosquito Magnet och världens minsta espressomaskin - läs om nya och nyttiga saker här!


Krumelurer i hörnet

Pigga upp duschhörnan med några krusiduller! Duschen Niagara med mönstret Twist som är formgivet av Kristina Eldon kan vara ett kul tillskott i badrummet. De böjda dörrarna är invikningsbara och finns i flera olika mått och kostar från 6 590 kronor. För mer information se www.inr.se eller 040-670 15 30.

Följ den röda tråden


Det blir lättare att såga rakt med de nya lätta sticksågarna från Bosch, de har nämligen en laserenhet på sig. Rita upp linjen du ska såga och placera strålen över linjen – rätt kurs kan hållas i både ljus och mörker! Det mjuka greppet gör också att vibrationerna minimeras. Kostar från 999 kronor beroende på modell. För mer information se www.bosch.se eller 08-750 15 00.

Trädgårdsvask

En flyttbar och hopfällbar trädgårdsvask som passar bra
när du till exempel ska plantera om plantor eller skölja rotfrukter. Kranen kopplas smidigt till trädgårdsslangen. Stativet är i rostfritt stål och är försett med två hjul. Vasken är 80 lång, 38 centimeter djup och 80 centimeter hög och kostar 495 kronor på Willab Garden. För mer information se www.willabgarden.se eller 0431-686 00.

Designad dimmer


Annorlunda och spännande är denna mattsvarta dimmer som passar i det moderna hemmet. Den lysande dekorramen finns i flera färger och är lätt att montera. På dagen är ljusramen en snygg inredningsdetalj och på natten hjälper den dig att hitta rätt till strömbrytaren! Kostar från 300 kronor i bygg- och elfackhandeln. Mer information på www.gelia.se eller 0514-588 00.

Myggfritt ute!

Äntligen har den kommit – produkten alla längtat efter! Insektsmagneten Mosquito Magnet lockar till sig myggor och oskadliggör dem genom att suga upp dem i en behållare. Fungerar på ett område på 2 000 kvadratmeter! Inga giftiga bekämpningsmedel behövs. Mosquito Magnet kostar 5 495 kronor på Lantmännen Granngården. Mer information finns på www.granngarden.se eller 0771-222 444.

Värsting av värstingar


Sommarstuga eller teve? Ibland måste man välja… Beovision 9 har en 50-tums plasmaskärm och alla tekniska finesser man kan önska sig – listan får inte plats här… Men snygg är den och finns i sex olika färgkombinationer av silver, svart, mörkgrå, röd och blå. Teven levereras med ett motordrivet stativ. Priset är cirka 189 000 kronor. Mer information se på www.bang-olufsen.se

Eldklot i trädgården

Häng upp detta eldklot i ett träd eller vid husets gavel och du kan njuta av ett härligt ljusspel i trädgården på vårkvällarna. Elden består av en marschall eller ett ljus avsett för utomhusbruk. Klotet finns i tre olika storlekar (20, 25 och 30 centimeter i diameter) och kostar 299, 369 respektive 450 kronor på www.tradgardsrum.se

Funkisfriggebod i paket


Komplettera huset med en matchande friggebod! En friggebod kan se ut på många sätt bara tomtgräns- och storleksreglerna från kommunen följs. Denna variant i betong är nästan helt underhållsfri och hela kitet (inklusive material och beskrivning) kostar från 34 900 kronor. Mer information på www.finjabetong.se eller 0451-666 00.

Smart för spröjsen

Nu är det dags att putsa dina fönster! Alla som har fönster med löstagbar fönsterspröjs vet att det kan vara svårt att få bort dessa när det behövs. Prova då det lilla specialverktyget Spröjsann som lätt och skonsamt tar bort fejkspröjs. Fönstren repas inte och fingrar skonas! Kostar 39 kronor på www.smartasaker.se, 08-736 09 99.

Världens minsta espressomaskin?


40 procent av alla under 40 år föredrar espressobaserat kaffe! Denna lilla helautomatiska espressomaskin, XP7240 från KRUPS, kan göra både espresso och bryggkaffe. Espressomaskinen har måtten 365(h) x 330(d) x 245 (b) millimeter och har en liten lcd-display för att visa funktionerna. Kostar 6 490 kronor. För mer information www.krups.com eller 08-59421330.

Matcha muggen

Gör badrummet enhetligt genom att välja en färg på detaljerna. Kornblå WC-borste 129 kronor, mugg med lock 59 kronor och tvålpump 79 kronor. Säljs i inredningsbutiker och i Miques egna butiker. Mer information på www.mique.se eller 033-20 75 30.

 

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar