ANNONS FRÅN IKEA

Så får du den bästa förvaringen i sovrummet

Basen för ett vilsamt sovrum stavas – bra förvaring.
Som ger utrymme för allt du behöver, skapar ett bra flöde för det du använder mest och dessutom adderar en känsla av harmoni.
Här är tipsen som hjälper dig att lyckas!

Ikea sovrumsförvaring

EXTERN LÄNK: Läs mer om smarta förvaringslösningar

Sovrummet är ett av hemmets viktigaste rum. Det är här vi tar en paus från stressen, hittar välgörande vila och samlar energi inför morgondagen. Och en av de allra viktigaste nycklarna för att skapa ett sovrum som andas harmoni är just förvaringen. En välplanerad sådan gör det lättare att hålla ordning och slippa kaoset som annars lätt uppstår med kläder huller om buller, prylar som väntar på att få komma upp på vinden och småprylar som flyter omkring i väntan på att hitta sin plats.

– Det första steget för att skapa en bra förvaring är att börja titta på vad det är du behöver förvara. Ofta missbedömer vi behovet och tror att vi har färre grejer än vad vi faktiskt har. Så var så ärlig du kan, säger Henrick, sortimentsansvarig sovrumsmöbler IKEA Sverige.

ikeaförvaring

PAX garderobstomme 50x58x236 cm, 700:- KOMPLEMENT låda 50×58 cm 340:- PERJOHAN pall med förvaring 299:-

När du har listat dina behov är det dags att ta en titt på sovrummet och dess utrymmen.

– Förvaringen måste såklart anpassas efter de rumsliga förutsättningarna. Har du ett litet sovrum och behöver ta hjälp av utrymmen under sängen eller hitta lösningar som utnyttjar hela takhöjden? Är en garderobsvägg det som kommer att svälja mest eller har du rent av förutsättningar att skapa en hel walk in closet, säger Henrick.

Smartaste skjutdörrssystemet

När du hittat en lösning som passar förutsättningarna börjar det riktigt roliga – att skapa drömförvaringen med hjälp av IKEA smarta planeringsverktyg. Vill du ha en garderobslösning i rummet är PAX planeringsverktyg det optimala, är målet en optimal walk in closet är BOAXEL din bästa vän. Du kan antingen använda planeringsverktyget på IKEA hemma eller få hjälp av experter på plats i varuhuset.

ikea planeringsverktyg

PAX garderobstomme 50x35x236 cm 600:- KOMPLEMENT klädstång 50 cm 180:- PERJOHAN pall med förvaring 299:-

– Förutom att man med hjälp av planeringsverktygen på IKEA.se kan skapa lösningar som håller precis rätt mått så innehåller de också en massa smarta lösningar som man kanske inte visste fanns. Som smarta skoförvaringar eller lådor maxade för att ta hand om alla dina småprylar eller smycken, säger Henrick.

En riktigt smart nyhet är också skjutdörrsystemet SKYTTA, som skapar helt nya förutsättningar för förvaring men som också kan användas som rumsavdelare för att skapa en bättre planlösning i både små och stora sovrum.

ikeagarderober

SKYTTA/HOKKSUND/AULI skjutdörrskombination 301×240 cm, 9 800:-

– SKYTTA skjutdörrar går från golv till tak och kan anpassas efter takhöjd. De är perfekta för att gömma en maxad förvaring bakom, men också för att skapa rum i rummet. Det finns dessutom en hel rad paneler att välja mellan, vilket gör att du kan anpassa utseendet helt till den stil du gillar, säger Henrick.

EXTERN LÄNK: Läs mer om SKYTTA

Mest lästa artiklar