Slipp kånka själv med serveringsvagn

En serveringsvagn kan se ut på många olika sätt och kan användas på många olika sätt också. Slipp kånka själv och servera saker på vagnen eller förvara saker på den. Här kommer några tips på hur du kan använda serveringsvagnar.


Om du sluter ögonen och försöker visualisera en serveringsvagn: vad är det första du ser? Är det serveringsvagnen i amerikanska filmer som används som en typ av drinkvagn med whiskey, rom och diverse kristallkaraffer på eller är det serveringsvagnen som det står mat på?

En bra serveringsvagn behöver inte vara den dyraste. Även en billig serveringsvagn är snygg och kan användas precis som modellen dyrare. Mycket handlar om var du ställer serveringsvagnen någonstans och vad du ställer på den. 

 

Billigast behöver inte vara värst

Serveringsvagnar som inte kostar skjortan går ofta i ek eller metall. De har fyra hjul som kan både låsas och öppnas. De här serveringsvagnarna är ett bra alternativ för dig som vill använda din serveringsvagn så ofta och mycket det bara går. Kanske kånka på frukosten till sängen eller ha som avlastningsbord? 

Förutom ek och metall finns severingsvagnar i svart och lackat stål, laminat, rostfritt stål, plåt eller glas. Nu skyndar vi genast upp i prisklasserna. En del serveringsvagnar har endast en yta för avlastning, vissa har två och andra har tre. Ibland finns det handtag, ibland inte.

 

Låt serveringsvagnen utrycka något

Förutom att kånka på serveringsvagnen kan du placera den i ett rum. Låter du den stå på samma plats i ett rum behöver den uttrycka något. Den blir nämligen automatiskt en del av inredningen. Leta efter en serveringsvagn i lite varmare (eller kallare) färgnyanser för att låta den uttrycka något, vad som helst egentligen. 

Satsa på en serveringsvagn med någon lite udda form på handtagen. Det kan vara roligt. Kanske runda. Kanske bågformade. Kanske formade som öglor eller bara enkla, raka. 

Kånka inte – förvara saker på serveringsvagnen

Har du snålt med förvaringsutrymmen i badrummet kanske en serveringsvagn kan komma väl till pass.

Det finns mycket du kan lägga på serveringsvagnen som du inte alls behöver gömma bakom skåpsluckor. Föreställ dig en snygg uppsättning handdukar, massageoljor, hudkrämer och den där hårtorken – den där sladden du bara alltid snubblar över varje morgon. 

På en serveringsvagn i köket kan du lägga kokböcker, skärbrädor, köksredskap, olivoljor och rödvinsvinägerflaskor. En serveringsvagn i köket är bra om det inte finns någon plats kvar på köksön. Du kommer alltid uppskatta att ha en avlastningsyta oavsett vad du ägnar dig åt i köket.

Den kanske mest klassiska platsen för en serveringsvagn (som också förekommer på film) är i vardagsrummet. Lägg spännande böcker på den, lägg fjärrkontrollerna på den eller använd den som ett komplement till vitrinskåpet eller barskåpet. Ställ dit flaskor och glas. Du får en extra snygg touch om du dessutom låter solljuset komma in och reflekteras i glasen.

Eller varför inte göra skäl för namnet och faktiskt servera saker på den. Ost, kex och vin kanske? Ja, varför inte? 

 

 

Serveringsförslag: ett glas uppfriskande iskaffe.

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar