Göm röran!

Inget nytt under solen, men det här billiga och snabba knepet för att få hemmet att se prydligare ut glöms lätt bort. Dölj helt enkelt röran bakom ett draperi!

sy


Göm röran!

Lugnt och harmoniskt för ögat blir det med ett draperi som döljer innehållet i hyllan. Tyget kommer från Hemtex och heter PB Camino, 199 kronor.

En bit tyg, en gardinvajer och skruvar, mer behövs inte för att fixa ett förlåtande draperi som fungerar lika bra på hemmakontoret som för barnens leksakshyllor eller röran under arbetsbänken. Snabbt gjort är det också. Allra smidigast är det om du hittar färdigsydda, ganska smala kanallängder eller vepor, då behöver du inte sy så mycket och får lagom breda längder. Två längder, 45 centimeter breda och 3 meter långa, klippta i sex bitar, räckte precis till den här hyllan som är två meter lång och cirka 70 centimeter hög. Det är viktigt för tillgängligheten att längderna inte är för breda, då blir det jobbigt att komma åt det som finns bakom.

Vill du göra det extra enkelt skippar du även symaskinen och köper så kallat sömfix/strykband, klisterremsor som strykes fast mellan tyget som ett slags klistersöm.

Före – även om man har hyfsad ordning i hyllorna ger blandningen av prylar lätt ett lite rörigt intryck som inte känns harmoniskt.

Tips!

Tänk på att inte välja ett alltför brokigt tyg,
då ser det genast rörigt ut igen!

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar